Recensioner

Technics EAH-AZ60 sitter skönt och är välljud för dina öron

Snygga, funktionella och med väl fungerande brusreducering

Våra mobiltelefoner är idag en källa till underhållning. Musik, podcasts, ljudböcker eller film kräver att vi kan lyssna ordentligt och här behövs hörlurarna.

Förr i tiden fick alla som köpte en mobiltelefon med ett par hörlurar men på senare år så får man fixa dessa på egen hand. Sedan detta ändrades har utbudet av hörlurar formligen exploderat och finns nu i alla tänkbara former, färger och utförande – snygga som mindre snygga och i bästa fall med bra ljud och i vissa fall som en O’Boy-burk (en del förstår referensen).

Vi har testat och lyssnat med Technics EAH-AZ60 i ett par veckor nu och gillar dessa skarpt! Varför får du läsa vidare i recensionen nedan.

Det här är Technics EAH-AZ60

Technics är ett varumärke inom hifi-världen som varit med ett tag. Varumärket ägs av japanska Panasonic och är mest känt för sin ikoniska vinylspelare SL1200 som använts flitigt av discjockeys världen över genom åren. Hörlurarna vi fått testa är modellen EAH-AZ60 och levereras i en snygg och stilren förpackning.

I förpackningen finner vi utöver hörlurarna även en USB C-laddkabel, dokumentation och en mängd olika silikonpluggar för öronen. Just mängde varianter av dessa silikonpluggar är det mesta jag sett av de hörlurar jag köpt, testat och använt genom åren. Bra jobbat här!

Hörlurarnas design sticker ut jämfört med många andra genom att andas lite mer kvalitet. De är nämligen lite kantigare än många andra som har en rundare formgivning. Huruvida placeringen av logotypen är bra eller inte kan diskuteras – i vilket fall som helst så blir det tydligt för andra som ser lurarna i öronen vad det är för märke. Så, lite smart trots allt.

Åter till mängden olika versioner av silikonpluggar som följer med Technics EAH-AZ60. Detta måste vara något av det tydligaste sättet att presentera de olika varianterna som medföljer. I de flesta fall ligger alla intryckta i en liten låda eller i en liten plastpåse. Föredömligt gjort här Technics!

Sen kan man fråga sig om mängden dokumentation verkligen är nödvändig i dagens samhälle där vi alla ska tänka hållbart. Kanske en enkel QR-kod kunde ersätta alla dessa, förvisso snyggt paketerade som sällan läses. Dessutom är instruktionerna i appen riktigt bra och tydliga så det känns lite onödigt.

Installation av Technics EAH-AZ60

Att installera Technics EAH-AZ60 är en barnlek och hela appen är föredömligt upplagd. Det är säkerligen så att de flesta av oss idag kan installera ett par hörlurar i mobilen utan att behöva tänka så mycket på det. Men, för målgruppen som inte gör detta stup i kvarten så är en app med tydliga anvisningar uppskattat.

Förvisso är appen på engelska men i dag klarar de flesta boende i Sverige av att läsa och förstå engelska. Återigen, allt du behöver veta kring dina hörlurar finns i appen och det är tydligt i de olika inställningsstegen vad som ska göras.

Technics EAH-AZ60 har stöd för röstkommandon också, i detta fall för Amazon Alexa och den röstassistent som används på din mobiltelefon, så länge det är Siri (iOS). Välj vilken du vill använda eller stäng av möjligheten om du bara fokuserar på att lyssna.

Hjälpanvisningar i appen gör allt enkelt och tilläggas bör att det finns en mängd olika inställningsmöjligheter för hörlurarna Technics EAH-AZ60. Totalt sett finns åtta olika mikrofoner i hörlurarna för brusreduceringen som för övrigt visar sig fungera mycket bra.

Som sagt, inställningsmöjligheter finns det gott om till skillnad mot andra hörlurar på marknaden. Det är skönt att kunna skräddarsy ljudet utifrån egna preferenser och här har Technics gjort ett bra jobb!

När det gäller att kontrollera olika åtgärder på hörlurarna, som att till exempel starta/stoppa, byta låtar och så vidare så tycker jag att den plana ytan på hörlurarna underlättar detta. En del mer rundade formgivna hörlurar på marknaden med snarlika funktioner upplever jag ibland att det är svårare att träffa rätt. På EAH-AZ60 är det tydligt var du trycker på hörlurarnas utsidor.

Hur fungerar Technics EAH-AZ60 i vardagen?

Hörlurar är något vi har för att kunna fly in i en värld fylld av musik, spänning eller för lärande. Därför är det viktigt att vi kan fokusera på just detta och då är det inte fel att de hörlurar vi använder för ändamålet är kompetenta och fixar det åt oss.

Just hörlurar är idag inte bara till för att enbart lyssna på något, de är i vissa fall också en accessoar som förstärker vår personliga stil. Det finns med andra ord både bra och mindre bra hörlurar, dyra och väldigt prisvärda sådana och rent mög för att tala skånska. Många gånger får du vad du betalar för helt enkelt.

Technics EAH-AZ60

När det gäller hörlurar av typen in-ear så är det bra om dessa sitter skönt i öronen. Jag använder till vardags ett par Apple AirPods av tredje generationen och är nöjd med ljudet. Dock är jag inte helt nöjd med passformen och hur de sitter i öronen eftersom de gärna vill falla ur när jag går eller böjer mig fram.

Glädjande nog kan jag konstatera att detta är inget som helst problem med Technics EAH-AZ60. De sitter där de sitter oavsett vad jag lyckas ta mig för. Konstruktionen av dessa innebär att de vrids på plats i öronen och att silikonpluggen hålls fast av örongången. Inte någon gång under testets gång har de lossnat eller trillat ut vilket gläder mig!

Technics EAH AZ60

Ljudet då? Jodå, här finns inget att klaga på från min sida. Det är välljudande, basen är bra (jag lyssnar på hårdrock 24/7) och tack vare de många inställningarna i appen går det bra att fixa till detta utifrån egna preferenser. Brusreduceringen fungerar dessutom föredömligt bra vilket innebär att jag på tåget till och från jobb kan koppla bort allt runt omkring mig och fokusera på musiken eller ljudboken.

Technics EAH AZ60

Även batteritiden är bra, upp till 7 timmar med brusdreducering och 24 timmar totalt med laddningsfodralet. Positivt också att snabbladdning kan ge upp till 70 timmars speltid.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!