Apple

Telenor lanserar Apple Watch med eSim

30 november

30 november är det dags och då öppnar Telenor möjlighet till beställning av klockan och, får vi förmoda, möjlighet att teckna abonnemang för dig som redan har en.

Sedan innan är det bara om du använt operatören Tre i Sverige som det varit möjligt att ringa med klockan utan att den är kopplad till en iPhone. Snart finns det alltså två. På Telenors webbsida för ändamålet nämns det inte specifikt att det rör sig om eSIM-varianterna men detta bekräftar presstjänsten.

Apple Watch

För att kunna använda Apple Watch fristående krävs att du har den version som stödjer eSim och det är den som officiellt går under betäckningen “GPS + Cellullar” men kan också kallas LTE. Har du redan en klocka och är osäker ser du det på att den digitala kronan är färgad. Antingen knallröd om det är en Apple Watch 3 eller en lite mindre diskret mörkröd cirkel om det är Series 4.

iPhone

Alla iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR har dubbla simkort. Ett fysiskt och ett virtuellt – det vill säga eSim. Huruvida Telenor kommer stödja även detta fick vi inte svar på idag men sedan tidigare har representanter för företaget gått ut och lovat att det skall ske innan nyår.

Anledningen att du vill ha ett andra nummer på din telefon kan exempelvis vara att du vill bara vill ha en telefon men ändå separera jobbets och ditt privata nummer. Ett annat kan vara att du är utanför EU och vill vara uppkopplad utan att det kostar en hel årslön samtidigt som du vill kunna bli nådd på ditt vanliga nummer.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!