El-fordon

Tesla-laddapparna du skall undvika

Endast en fungerar

Enbart Teslas egna app kan starta igång Tesla Supercharger-laddarna. Ändå finns det flera appar som har både Tesla och Supercharger i sitt namn – dessa bör du undvika.

För att starta igång Tesla-laddare utan att själv ha en Tesla-bil så behöver du ladda hem Tesla-appen (App Store / Google Play Store). Efter att ha registrerat ett konto samt lagt in betalkort så är du redo att ladda din elbil. Svårare än så är det inte.

Övriga appar behöver du inte tänka på. Anledningen att de finns är från en tid då enbart Teslor kunde ladda hos Tesla-laddare. I Tesla-bilar så sköter nämligen bilens infotainment allt och lägger in laddstopp efter behov. När vi sedan ansluter laddhandsken i bilen så startar laddningen automatiskt.

Numera kan vi även sitta i Tesla-appen och hitta laddarna samt skicka dess destination till våra Teslor. Det gick inte tidigare och det är där dessa appar kommer in. För en liten slant per år så fick vi möjlighet att söka upp Tesla-laddare och sedan skicka rutten till våra Teslor. Men nu går detta alltså att göra direkt i Tesla-appen och därmed så är appar så som Supercharger for Tesla, Superchargers for Tesla och Charge My Tesla redudanta och onödiga både för Tesla-ägare och andra elbilar som vill ladda hos Tesla.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!