Kultur

The Sandman kommer till Netflix

Netflix drömmer om en ny hit

DCs “The Sandman” kan bli Netflix nästa storserie

”Stranger Things” som är en av företagets största hits har bara en säsong kvar och kanske hoppas man att nya ”The Sandman” ska vara en värdig efterträdare och förhoppningsvis få tillbaka några av de prenumeranter som lämnat tjänsten den senaste tiden.

Tv-serien är baserad på serietidningarna skrivna av Neil Gaiman ( Good Omens, American Gods) och som publicerades i sin ursprungsform mellan 1989 och 1996. Serien hyllas ofta som en av de serier som gjorde mediet mer accepterat av en vuxen publik. Publiceringshuset må vara DC men man ska inte förvänta sig några eskapader med superhjältar. The Sandman är mer en mörk fantasy med stora teman och i grunden en episk berättelse om historier och berättelser.

Den officiella trailern hade premiär på årets Comic Con och verkar vara en hit bland fans av serietidningarna men som lämnar noviser lätt förvirrade. Trailern fokuserar mycket på det visuella och mindre på att förklara handlingen. 

Bland casten ser vi Tom Sturridge i titelrollen som The sandman eller Dream som han också kallas.

Vi har även Game of thrones alums Charles Dance som Roderick Burgess och Gwendoline Christie som ingen mindre än Lucifer. För den som vill läsa historien finns de 75 lösnumren samlade i tio album. Neil Gaiman har sagt att Tv-serien i sin första säsong täcker de två första albumen med visst material taget från det tredje.

The Sandman har premiär på Netflix den femte augusti.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!