Livsstil

Tibber lanserar öl med rörligt pris

Låter det konstigt?

Det digitala elbolaget Tibber har tillsammans med Train Station Brewery lanserat världens första öl som har ett rörligt pris.

Tibber vill att vi ska få upp ögonen för det här med elpriser och elavtal och har därför lanserat en öl med toner av sichuanpeppar, cayenne och ingefära. Och hur kan man då få upp ögonen för elavtal och priser genom att lansera en öl? Jo priset på ölen är rörligt. Ölen är framtagen med Train Station Brewery och precis som elpriset så kostar ölen olika beroende på hur energimarknaden rör sig. Så köper du ölen på deras hemsida på natten när energiförbrukningen i Sverige är lägre så blir den billigare, köper du den mitt på dagen så kostar den desto mer. I sitt pressmeddelande så skriver Tibber att elpriset svängde hela 4 000 procent under ett dygn och hade ölpriset rört sig likadant så hade ölen kostat så lite som 4 kronor och som mest 182 kronor för en flaska.

Det som Tibber vill få fram med detta är att visa att om ölpriset svängde lika mycket som elpriset gör så skulle fler förmodligen snabbt ändra sitt konsumtionsmönster. Det ölprisindex som de har tagit fram utgår från det rådande dygnets timpriser i elprisområde 3 och genomsnittspriset för en 33 cl öl på krogen. Vill ni köpa en alkoholfri öl eller läsa mer går det att göra här.

Undertecknad har fått hem ölen för att provsmaka men får återkomma med en smakrecension lagom till helgen i kommentarerna till artikeln.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!