Digital Livsstil

TikTok introducerar tummen ner för kommentarer

Buuuu!

TikTik har börjat rulla ut en ny funktion där användarna kan rösta ner kommentarer.

Knappen för att att rösta ner en kommentar kommer hamna precis bredvid knappen för att gilla en kommentar. Funktionen har funnits för några få utvalda sedan april månad i år men kommer nu rullas ut över hela världen. Till skillnad från att det går att se antalet som gillat en kommentar går det inte att se hur många som ogillat en kommentar. Funktionen är enligt TikTok till för moderatorer att enklare kunna hantera irrelevanta och opassande kommentarer. TikTok skriver:

det är ett nytt sätt att höra feedback direkt (från användarna) och kommer att göra det möjligt för plattformen att bättre identifiera kommentarer som är “irrelevanta eller olämpliga.

Skulle det vara så att man råkat trycka fel med sina alldeles för tjocka hantverkartummar och ogillat en kommentar oavsiktligt är det fullt möjligt att o-ogilla kommentaren genom att klicka på knappen en gång till. Andra forum som har en nedröstningsknapp för kommentarer är bland annat Reddit. Men där används det ofta av användarna själva för att avgöra sanningshalten på kommentarer.

Källa: TikTok

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!