Apple

”Tjatande” Apple Watch såg till att en man fick rätt vård

Varnade två gånger - för två olika symptom

Kens Apple Watch såg till att han uppsökte vård – två gånger på samma dag.

Ken Counihan har använt sin Apple Watch till att hålla koll på träningen och lyssna på musik. Men i oktober fick han en varning från klockan om att hans andning var förhöjd. Trots att han inte kände några symptom bestämde han sig för att uppsöka vården. Där diagnostiserades han med luftrörskatarr som han fick medicin för.

Men hans Apple Watch var inte lika nöjd med den lösningen. Senare samma dag fick Ken även en varning om att hans blodsyrenivå var för låg. Trots att han var trött bestämde han sig för att lyssna på sin fru och son och åkte till akuten. Där upptäcktes det att han hade blodproppar i lungorna. Alltså mycket allvarligare än luftrörskatarr och något som kunde ha gått oupptäckt om det inte vore för hans Apple Watch.

Dr. Lucy Franjic som är akutläkare vid Cleveland Clinic säger att det blir allt vanligare att patienter kommer in med information från smarta enheter som smartklockor. Det här kan ibland göra det enklare för läkarna att ställa diagnos och förhindra livshotande situationer som i Kens fall. Ken Counihan hyllar sin Apple Watch och har behandlats med blodförtunnande mediciner och mår nu mycket bättre.

Via: PhoneArena

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!