Trump ändrar sig, faran delvis över för Huawei

Får åter igen köpa hård- och mjukvara från amerikanska leverantörer

Den amerikanska presidenten Donald Trump meddelade idag att Huawei åter igen får köpa komponenter och tjänster från amerikanska bolag. Det betyder att mobildivisionen inte längre är hotad av kapad åtkomst till Android och man kan fortsätta köpa processorer från Qualcomm och så vidare.

Det var för ett par månader sedan som USA tog upp Huawei på en lista över företag som var svartlistade att sälja till. Antingen har det framgått hur mycket detta skadar amerikanska intressen i och med att Huawei är en av världens största mobilleverantörer eller så har det förhandlats bakom stängda dörrar – eller en kombination. Det skall också sägas att Huawei inte är borttagna från listan utan man kan säga att man har fått ett undantag från sitt undantag och att förhandlingar kommer inledas/fortsättas.

Huruvida Huawei någonsin kommer kunna verka i USA är en annan femma. Redan innan sålde inte företaget sina mobiler i landet.

Via: XDA Developer

https://youtu.be/aFWDR1NlMds

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer