TV4 Play första svenska app i Apple TV (uppdaterad)

TV4 Play finns nu som en egen app i Apple TV.

Under tisdagen meddelade TV4 att kanalens streamingtjänst TV4 Play som första svenska och skandinaviska tjänst tagit sig in på Apples digitala mediebox Apple TV. Samtliga program från TV4-Gruppen kommer att finnas tillgängliga för streaming på Apple TV i upp till sju dagar efter sändningstid.

– Vi är enormt stolta över att vara den första skandinaviska tv-tjänsten som lanseras i Apple TV. Nu blir det ännu lättare för tittarna att ta del av TV4-Gruppens breda utbud av nöje, aktualitet, sport och nyheter, säger Annika Järund Larsson, kanalchef, TV4 Play.

Du som har ett Premium-konto på TV4 Play kan logga in med dina uppgifter direkt i appen och få förmåner så som ett bredare programutbud än för icke-inloggade samt att du får längre tid på dig att se programmen.

Ny funktionalitet för TV4 Play-plattformen är att program kan favoritmarkeras och det går att skapa personliga spellistor. Det sistnämnda gäller enbart för inloggade Premium-kunder, precis som möjligheten att titta på en del livesändningar. Slutligen kommer du kunna fortsätta fortsätta uppspelningen från där du slutade tittade sist.

Allt material som kräver Premium-konto är tydligt markerat med en röd “P”-ikon.

Allt sänds dock tyvärr inte i HD-kvalitet, tyvärr – enbart “utvalda” program kommer att finnas tillgängliga högupplöst. TV4 meddelar dock att utbudet under våren både kommer att utökas samt att fler och fler program kommer att visas i HD-kvalitet.

TV4 blev alltså först, men förhoppningsvis inte sist. Sedan tidigare är det känt att SVT Play “har kontakt med Apple” angående en SVT Play-app.

TV4 Play dyker automagiskt upp på Apple TV och behöver inte någon speciell uppdatering. Du behöver dock ha senaste uppdateringen samt “Sverige” inställt som land i inställningarna. Om du trots det inte får upp ikonen kan du dock testa att starta om din enhet.

Uppdatering angående nya Premium-konton: 

Det verkar som att TV4 och Apple gjort en överenskommelse om att nya Premium-konton betalas med befintligt Apple ID-/iTunes-konto. Om du försöker teckna ett Premium-konto för TV4 Play direkt på din Apple TV meddelas du att ditt Apple ID-konto kommer att debiteras 99kr per månad fortlöpande tills prenumerationen avbryts. Vidare finns det även en egen sektion i Inställningarna för appen med villkoren för iTunes-prenumerationer.

Detta är intressant på flera plan, speciellt då det i dagsläget inte går att teckna ett nytt Premium-konto i TV4:s iOS-app. Om Apple “precis som vanligt” håvar in 30% av prenumerationsintäkterna från alla som tecknar ett nytt Premium-konto direkt från Apple TV-appen är i skrivande stund oklart, men troligt.

TV4 Play Apple TV – abonnemangsinformation

[source: http://www.resume.se/nyheter/tv/2014/02/25/tv4-flyttar-in-i-apple-tv/ “RESUME”, http://www.tv4.se/tv4/artiklar/tv4-play-nu-i-apple-tv-530ca47dc4594826ed00002a “TV4”]

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer