Uppdatering till Aqaras hub gör än fler produkter HomeKitkompatibla

Bland annat IKEA och brandvarnare

Aqaras hub släpptes i Kina under sommaren förra året (2018). När den först lanserades så lät den oss få in Aqara enheter i HomeKit. Men även en del Mija-enheter dök upp i HomeKit via Aqara Hubben. Bland annat Mi Smart Plugg kom in i HomeKit. Dessa försvann i en uppdatering på grund av vad som ryktas vara att de inte uppfyllde kriterierna fullt ut för HomeKit. Nu säger ryktet att de har hittat tillbaka i en uppdatering som kommer komma inom kort.

Vad som mer ryktas komma kompatibilitet för är brandvarnare och gasvarnare. Följande enheter ska enligt ryktet komma att få homekitkompatibilitet.

  • Aqara Wall Outlet
  • Mi Smart Smoke Detector
  • Mi Smart Natural Gas Detector

Brandvarnare och gasvarnare fungerar ypperligt här i Sverige då de går på batteri och än så länge är det enbart Aqara-hubben som behöver en adapter då den än så länge enbart finns med kinesisk kontakt. Att Xiaomi jobbar hårt på att ta sig in på hemautomatiseringsmarknaden är tydligt och bara den senaste uppdateringen av Mi appen gav oss möjligheten att lägga till IKEAs vita lampor i Aqara hubben.

HomeKitNews

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer