Smarta Hem

Väggkontroller att drömma om för smarta hem

Franska Legrand i samarbete med BTicino och Netatmo

Franska företaget Legrand har genom olika förvärv breddat sin portfölj och sitt produktutbud. Uppköp av franska Netatamo och italienska BTicino är exempel på detta.

Just italienarna hos BTicino har ett intressant utbud för våra smarta hem som visar upp modulära väggkontakter som kan anpassas utifrån eget behov. Bygg in din Alexa i väggkontakten, byt plats på dina moduler och skräddarsy så du och familjen blir nöjda. Lösningen går under namnet “Living Now” och är kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistent, Apple HomeKit och IFTTT.

Det är snyggt, smart och tyvärr inget vi kan ta del av här i Sverige om vi inte är kreativa och vill ändra alla våra förmonterade apparatdosor i hemmen. Dock hade det varit trevligt om en liknande lösning fanns att tillgå för våra svenska hem som inkluderar såväl röststyrning som manuell kontroll av våra smarta prylar.

Även ett samarbete mellan Legrand och Netatmo har mynnat ut i en liknande lösning med otroligt snygga väggkontakter som styr vårt hem, belysning och annat vi vill ha inom räckhåll. Men, precis som i fallet med BTicino så är detta lösningar som vi inte ser på svenska marknaden än vilket är synd. Troligtvis hade många av oss som gillar det smarta hemmet enkelt öppnat upp plånboken för den här typen av styrning.

Hade du velat investera i dessa produkter eller har du tips på liknande lösningar som går att implementera enligt våra standarder här i Sverige?

Källa: BTicino

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!