Recensioner

Vi har testat Satechis tangentbord till Mac

Hög kvalité och en design som tilltalar

Satechi som gör allt från datormöss till USB-donglar och mycket mer har även några tangentbord och vi har testat deras “Aluminum Bluetooth Keyboard”.

Design som tilltalar – Satechi har verkligen lyckats med designen på sitt tangentbord och det har en bra tyngd, en diskret och stilren design och den space grey-aktiga färgen är en fröjd att vila ögonen på. Vi har alla tangentbordsknappar som vi kan förvänta oss att hitta på ett tangentbord till Mac men även lite knappar för att smidigt kunna använda det med iOS och iPadOS. På baksidan hittar vi en USB-C-port för laddning och en On/off-knapp.

Det är inte bara design – för Satechis tangentbord är en fröjd att under längre sittningar skriva på och varje tangent är rundad i mitten så fingrarna hamnar rätt. Det är relativt tyst att skriva på speciellt i jämförelse med Apples Wireless Keyboard (gen 2) och det har även lite skönare lutning än Apples. Med i kartongen finns även gummiploppar som går att fästa på undersidan av tangentbordet om det önskas ännu mer lutning. En annan smidig funktion är att tangentbordet går att para med tre olika enheter och på tangentbordet kan vi enkelt hoppa mellan dessa tre enheter. Undertecknad som ofta hoppar mellan min MacBook Pro, iMac och iPad Pro är väldigt tacksam för den här funktionen.

Laddning sker som sagt via USB-C och Satechi själva säger att tangentbordet har en batteritid på ca 80 timmar om det aktivt används och ca 100 dagar i standby-läge. Vi skulle nog säga att den faktiska batteritiden ligger runt 70 timmar. Vi ser det dock inte som ett problem då det är smidigt att enkelt bara koppla in en USB-C-kabel på lunchen och sen är det nästan fulladdat. Något som däremot skiljer sig från Apples egna tangentbord är att Satechi Aluminum Keyboard tar lite tid på sig att väckas om det inte har används på ett tag. Apples Magic Keyboard reagerar alltid direkt oavsett hur länge det har fått ligga.

Keyboard_mac

 

 

Recension: Aluminum Bluetooth Keyboard

Sammanfattning

Summering - Satechi har verkligen lyckats göra ett gediget tangentbord som är härligt att skriva på och ser ut som något Apple hade kunnat ha tillverkat. En stor bonus är att vi enkelt kan hoppa mellan flera enheter, snabbknapparna på tangentbordet är ett trevlig tillskott där vi kan kopiera, klistra in, få fram spotlight och mycket mer. Sedan vi fick tangentbordet för drygt en månad sedan har jag inte känt att jag vill lägga bort det och ta fram mitt Magic Keyboard igen och det får anses som ett väldigt bra betyg. Sist har vi det här med prislappen och Satechi Aluminum Keyboard kostar 795 kronor hos de flesta återförsäljarna och det är värt varje krona.

Betyg: 5 / 5

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer