Recensioner

Woox Smart Tower Fan – det enda dåliga är ljudnivån

En fan som blåser fan

Sommaren närmar sig med stormsteg och när den svenska värmeböljan kommer så börjar fläktjakten runt om i hela Sverige.

Det finns idag en drös olika fläktar att köpa, allt från dumma fläktar som inte gör mycket mer än att blåsa lite ljummen luft på oss och så finns det lite smartare, uppkopplade fläktar. Woox Smart Tower Fan är en 96 centimeter hög fläkt som både går att koppla upp och styra via app eller så använder man den medföljande IR-fjärrkontrollen. 

En design som många andra

Designen på Woox Smart Tower Fan är ungefär densamma som andra fläktar som har den långa, cylinderformade designen. På ovansidan av fläkten kan vi styra den manuellt genom att använda de fysiska knapparna för hastighet, läge och timer. Längst upp på sidan av enheten hittar vi även en display som visar temperatur i rummet och vilken hastighet fläkten för tillfället har. 

Styr manuellt med ett knapptryck

Fläkten är genomgående i plast och går enbart att köpa i ett svart utförande, något som vi tycker är lite tråkigt då vita fläktar brukar göra ett bättre jobb att smälta in bättre i hemmet.

Kontrollera den på fyra olika sätt

Woox Smart Tower Fan går att kontrollera på fyra olika sätt. Den går att styra med den medföljande IR-fjärrkontrollen, via rösten (Amazon Alexa eller Google Home), via de fysiska knapparna på ovansidan eller via deras egna app Woox Home. I appen lägger vi till fläkten på ett par sekunder och värt att nämna är att den endast har stöd för 2,4 Ghz. Väl ansluten och tillagd i appen kan vi ändra fläktstyrka, om den ska svepa en sval bris över hela rummet och vi kan även sätta en timer om vi skulle vilja somna med lite bris på. 

En naturbris är väl aldrig fel? Så länge det inte är storm då.

Inte din bästa vän i sovrummet

Om planen är att ha med dig Woox Smart Tower Fan in i sovrummet för att kunna somna behagligt när sommarvärmen är igång så kan du får svårt att somna om du är känslig för ljud. Tyvärr låter fläkten en hel del även på lägsta nivån vilket gör att vi snarare ligger och stör oss på ljudet än på värmen.

Woox Smart Tower Fan visar även inomhustemperaturen

Prislappen ligger på cirka 1 200 kronor och går att köpa i flera butiker.

Vill du veta mer? Missa inte vår videorecension av Woox Smart Tower Fan nedan.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!