Övrigt

Xiaomi presenterade en egen liten robothund

Utrustad med massor av teknik kan Xiaomi Cyberdog hålla koll på hemmet åt dig

Xiaomi presenterade idag sin nya skapelse vid namn Cyberdog. Det handlar om en fyrbent robot baserad på open source och som kan göra lite av varje.

Vid ett event idag presenterade Xiaomi en fyrbent robot och visar än en gång att man är villiga att innovera lite utanför ramarna. Xiaomi Cyberdog är tänkt att vara en open source-lösning vilket innebär att utvecklare kan få den att utföra olika saker. Roboten väger 3 kilo och är utrustad med såväl mikrofoner som kameror. Dessutom finns 11 högprecisions-sensorer som ger omedelbar feedback för rörelserna. Den rör sig i en hastighet av 3.2 m/s och är smidig nog att göra bakåtvolter.

Xiaomi Cyberdog

Roboten drivs av via NVIDIA® Jetson Xavier™ NX-plattformen vilket kan beskrivas som en superdator med inbyggd AI. I kombination med beröringskänsliga sensorer, kamerasensorer, ultraljudssensorer, GPS och en massa annat kan den tränas upp att känna, analysera och interagera med omgivningen.

Kamerorna är utrustade med teknik för bildhantering som låter den uppfatta omgivningarna. Det rör sig om interaktiva kameror, vidvinkellinser och fiskögeobjektiv i kombination med Intel ® RealSense™ D450 Depth-moduler, vilka kan tränas att ge datorseende via olika algoritmer. Självklart har man klämt in lite teknik som återfinns i robotdammsugare i form av SLAM så den kan undvika hinder och få förbättrad navigation.

Xiaomi Cyberdog

Aktivera din Cyberdog med ett triggerord eller styr den via mobilappen.

För utvecklare finns 3 st USB C-portar och en HDMI port vilket möjliggör nya sätt att integrera ny hårdvara samt mjukvara.

Enligt uppgifter ska det i första skedet bara tillverkas 1.000 enheter som säljs till ett pris av cirka USD 1.540.

Visst är det kul med prylar men vad skulle du ha en sådan här till om du fick en? Spåna vidare i Bubblan.

Källa: Xiaomi

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!