Mobil

Xiaomi presenterade idag Mi 11

IPhonedödaren enligt dem själva

Idag höll Xiaomi låda och visade upp nästa generation i Mi-serien – Mi 11 har fokus på film, ljud och upplevelse.

I en videopresentation som var klart inspirerad av Apple visade de upp sin nya flaggskeppsmodell Mi 11. Som ska vara den bästa smartphonen i världen och framförallt utklassa iPhone 12 Pro.

All data som visades jämfördes med hjälp av grafik och bilder på iPhone där det mättes 5G, operativsystem, laddning, batteri och andra specifikationer.

De visar hur hårt telefonen testats och hur mycket arbete det gått in i den från Xiaomis laboratorium för att ta fram den absolut bästa skärmen, batteriet och designen. Till och med färgerna har gått igenom hårda tester i deras anläggning.

Skärmen består om en AMOLED med upplösning på 3220×1400 och en pixeltäthet på 551 ppi. Den har 120Hz med adoptiv kontroll som kan variera mellan 30 och 120 Hz i flera steg beroende på vad som visas på skärmen. Den har även fått förhöjd känslighet i touchen till 480Hz som jämförs med iPad som har 240Hz.

Huvudkamera är på 108 megapixel, den har också en 123 graders vidvinkel på 12 megapixel och en teleobjektiv som kan ge 120x zoom.  Inbyggda funktioner och effekter för video som time-laps, slow shutter och time freeze. Mi 11 filmar i HDR10+ och den stora sensorn på 1/1.33″ tillsammans med programvara ska kunna ge ljusa klara bilder även i totalt mörker.

De liknar sin video-redigering med en riktig filmstudio med 8 enkla filter och filmmallar framtagna av ledande producenter och de ska i år slå upp portarna för Xiaomi Film Festival där användare får delta för att kunna krönas till den bästa Xiaomi-kreatören. Stereoljudet i telefonen levereras av Harman/kardon.

Designen bjuder på en telefon klädd i gorilla glass och kommer med ett års garanti för skärmbyte och två år för övriga områden. Telefonen är lätt kurvad runt om för att göra sidorna tunnare och bli behagligare att hålla i. Färgerna Horizon Blue och Midnight Grey är de två färgerna som inte ratades i laboratorium och längre fram kommer det en vit samt en Special Edition.

På insidan hittar vi det nya Qualcomm Snapdragon 888 som ska ge höga hastigheter med hjälp av 5nm-teknik och leverera snabb 5G och dessutom hittar vi ett Adreno 660 grafikkort på insidan.

Batteriet är på 4600mah och kan snabbladdas med 55W genom kabel och då laddas full på 45 minuter samt trådlös laddning på hela 50W som kan fylla telefonen på 53 minuter. Den har även bakvänd laddning och kan ge 10W trådlös laddning till hörlurar eller andra enheter. Det ingår en 55W GaN-laddare för att kunna nå upp till hastigheterna som utlovas.

Mi 11 har dessutom pulsmätare där vi kan placera fingret direkt på skärmen, programvara för att stänga ute störande omgivningsljud när vi talar och spelar in video och ljud. Telefonen levereras också med antibakteriellt skal och skärmskydd.

Mi 11 kommer i versioner med 8GB RAM och 128 eller 256 GB lagring med en prislapp på 749 respektive 799 dollar. Svenskt lanseringsdatum och priser finns ingen information om än. Dock visades flera svenska operatörer som återförsäljare bland annat 3,  Telia och Telenor.

Under presentationen passade de också på att visa upp Mi TV QLED 75″, samt en Mi Electric Scooter Pro 2 i samarbete med Mercedes AMG F1 i sportig färg.

Via: Xiaomi Press.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!