Nytt i bubblan

Gaming

Maxa lagringen i Playstation 5

Installera så mycket spel du bara orkar

Det är inte supermånga spel som får plats på disken i PlayStation 5 men det går faktiskt att göra något åt det.

PlayStation 5 är en fantastisk spelkonsol och spelen som släpps är både vackra och många av dem väldigt stora. Vissa spel kan ta över 100 gigabyte av utrymmet och att ta bort och installera om spel stup i kvarten är inte superkul.

Som tur är så finns det en lösning, den är inte så billig men tid är också pengar som man brukar säga. Allt som behövs för att få mer minne är en M2 SSD-disk med kylfläns och en skruvmejsel. I videon ovan går vi igenom hur man petar in en disk till och är du intresserad av vilken disk vi köpte så kan du ta en titt här.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

El-fordon

GM fasar ut Apple CarPlay och Android Auto i elbilar

Android Automotive FTW

General Motors har avslöjat att de kommer sluta ha stöd för Apple CarPlay och Android Auto i deras framtida elbilar.

Istället blir det Android Automotive som gäller och utfasningen startar med 2024 års Chevrolet Blazer EV. GM avslöjade nyheten i en intervju med Reuters och sa då att åtta års kostnadsfri användning av Google Assistant och Google Maps kommer att ingå i bilköpet. Vad detta kommer att kosta efter dessa åtta år har de dock inte avslöjat.

Stöd för CarPlay och Android Auto kommer att fortsätta erbjudas i bilar med förbränningsmotorer och befintliga elbilar kommer inte att påverkas av beslutet. GM säger att Android Automotive ger biltillverkaren mer kontroll över användarupplevelsen och bättre integrerade förarassistans-teknik och navigationsfunktioner. GM planerar att gå över helt till elbilar senast 2035.

Även om det blir enklare för GM att erbjuda integrerade lösningar kan bilägare med iPhone bli tvungna att använda telefonen om en app eller funktion saknas i bilens underhållningssystem. Apple presenterade deras nästa generations CarPlay förra året. Där demonstrerades det hur CarPlay kan visas över hela instrumentbrädan men GM lär inte erbjuda den versionen i någon av deras framtida elbilar.

Via: Engadget

Läs mer
Senaste recensioner
Affärer

Zoom lanserar funktionen Zoom IQ för användarna

Funktionen ska stärka samarbeten och frigöra resurser genom artificiell intelligens

Nu lanserar Zoom funktionen Zoom IQ som ska stärka samarbeten och frigöra resurser genom artificiell intelligens. Vi ser nu AI ta sin plats inom fler områden.

Zoom meddelar nu att användare framöver ska kunna dra nytta av Zooms senaste tillskott – Zoom IQ. Med denna nya funktion ska samarbeten stärkas, flexibiliteten öka medan resurser frigörs. Genom artificiell intelligens kan användarnas smarta följeslagare Zoom IQ sammanfatta chattrådar, organisera idéer och frambringa innehåll för chattar, mejl och mötesagendor.

Dessutom kan Zoom IQ snabbt ge Zoom-användare tillgång till relevant mötesinformation genom att sammanställa avsnitt, höjdpunkter och takeaways från möten som har hållits på Zoom-plattformen. Zoom IQ möjliggör även för säljare att få större inblick i interaktioner med kunderna och genom AI-teknik få rekommendationer som kan förbättra såväl säljprocessen som kundupplevelsen.

Funktionen är särskilt användbar för användare som har svårt att balansera sina arbetsuppgifter och inte alltid hinner med tidskrävande uppgifter, såsom att besvara mejl och följa med i chattrådar, samt att förbereda mötesagendor, presentationer och protokoll.

Zoom kommer under de kommande månaderna att tillföra ännu fler lösningar till Zoom IQ, bland annat.

  • Zoom IQ-chattskrivning: Använd en ny skrivfunktion som kan hjälpa till att formulera meddelanden baserat på korrespondensen, utan att ändra språktonen.
  • Zoom IQ E-mail: Få förslag på mejlsvar baserat på tidigare mejlkorrespondens, Zoom-möten och Zoom-telefonsamtal. Initialt är funktionen tillgänglig i Zoom IQ for Sales för försäljare.
  • Zoom IQ-mötesprotokoll: Få referat från ett online-möte utan att behöva spela in mötet, så att de som inte kan delta snabbt kan få en överblick och sammanställning av mötet.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer
Kultur

Miniserien ”White House Plumbers” kommer till HBO Max

Den otroliga historien som blev Watergateskandalen

En serie på fem avsnitt som berättar den sanna och otroliga historien om hur Nixons närmaste råkade förstöra presidentskapet för honom.

Woody Harrelson spelar Howard Hunt och Justin Theroux spelar G. Gordon Liddy. De båda ingick i en topphemlig enhet som fick smeknamnet ”The Plumbers”. Deras uppgift var att med alla medel undersöka och stoppa läckor av topphemliga regeringsdokument till pressen. Nixon såg enheten som avgörande för nationens säkerhet – men han valde fel män för jobbet. Bakom serien har vi producenterna som tidigare varit med och skapat ”Succession” och ”Veep”. ”White House Plumbers” släpps på HBO Max den 1 maj.

Läs mer
Mobil

Nokia vill fixa 4G-nät på månen

Connecting Aliens

Det blir ett nytt mån-race när Nokia tävlar med glesbygden om vilka som får 4G först.

Enligt CNBC planerar Nokia att lansera 4G-nät på månen som ska hjälpa till i framtida rymduppdrag. Utrustning planeras att skickas upp i en av Elon Musks SpaceX-raketer under kommande månader.

Antennutrustningen är specialanpassad för de tuffa förhållandena som månen bjuder på. 4G-nätet planeras att kunna användas till kommunikation, fjärrstyrning av månrovers, realtidsnavigering och att skicka högupplöst video och data tillbaka till jorden. Förhoppningsvis får vi se en liten finsk flagga på månen till årets slut.

Via: PhoneArena

Läs mer
Livsstil

Nintendo gör samarbete med badbombexperterna Lush

Dofta som Prinsessan Peach och Mario

I samband med att Nintendo och Illuminations Super Mario-film har premiär 5 april så har Lush tagit fram badbomber och luktagott i temat.

Lush handtillverkar badbomber, tvål och annan kosmetika, nu har de gått in i ett samarbete tillsammans med Nintendo och Illumination.

Med inspiration från Super Mario Bros-filmen lanseras åtta limiterade produkter i form av Prinsessan Peach-body spray, duschtvålar med Mario och Luigi och badbomb som innehåller olika power-ups-överraskningar i form av tvålar.

Lush X Super Mario Bros-kollektionen finns nu att köpa i Lushbutiker och Lush online. Så att du kan tvåla upp dig ordentligt och sedan gå på premiären den 5 april.

Ta en närmare titt på produkterna och beställt här.

Via: Lush.

Läs mer
Gaming

Årets E3-mässa ställs in

För få spelföretag skulle ha deltagit

Entertainment Software Association meddelade under gårdagen att årets E3-mässa ställs in.

Spelmässan har haft en rad jobbiga år sedan det blev inställt 2020 på grund av pandemin. Året efter hölls en digital mässa och nu ställs det in för andra gången på två år. Orsaken till att det inte blir av i år är att det blev för få spelutvecklare som skulle delta på mässan.

E3-mässan har haft svårt att locka jättarna Microsoft, Nintendo och Sony men även tredjepartsutvecklare till mässan. Anledningen är att dessa utvecklare i allt större utsträckning har valt att hålla egna digitala presentationer av nyheter på egna kanaler. ESA meddelar dock att de inte ger upp utan tänker fortsätta samarbetet med mässarrangören ReedPop för framtida E3-mässor.

E3 har länge varit spelbranschens största mässa med upp till 70 000 besökare årligen. Intresset för mässan har varit enormt då det ofta varit där som framtida speltitlar presenterats för första gången.

Via: IGN

Läs mer
Kultur

Efter 23 år så har Larry simmat klart

Sista säsongen av "Simma lugnt Larry" spelas nu in

“Simma lugnt Larry” eller “Curb Your Enthusiasm” som den heter i USA ser ut att gå mot sitt slut efter 23 år. Den tolfte säsongen ser ut att bli den sista vilket är riktigt tråkiga nyheter.

Serien som har rullat i 23 år och sträcker sig (snart i alla fall) över tolv säsonger går mot sitt slut avslöjas det i en tweet av manusförfattaren och producenten Jon Hayman. I tweeten som nu är borttagen skrev Jon: “Maybe you love the show. Maybe you hate the show. Maybe you don’t give a shit. In any event, shooting the last scene of the last episode of the final season”. I serien spelar Larry David sig själv fast i en skruvad och överdriven version och serien anses vara en av de bästa komediserierna på HBO och på IMDB ligger den på plats 59 över högst betygsatta serier.

Om säsong 12 är den sista säsongen så hoppas vi verkligen att de ger oss en säsong med extra allt. Är du sugen på att se samtliga 11 säsonger som finns ute så går de att se på HBO Max. När den sista säsongen kan tänkas släppas är fortfarande inte annonserat men med tanke på att den spelas in nu så blir det nog inte förens nästa år.

Via The HollyWood Reporter

Läs mer
Livsstil

Coca-Cola släpper Fanta med hemlig smak

#WhatTheFanta är igång igen

För fjärde året i rad så släpps en Fanta med hemlig smak och vad den faktiskt innehåller får vi gissa oss fram till innan Coca-Cola avslöjar smaken på sin hemsida.

Årets #WhatTheFanta är en lila dryck och den kommer att vara syrlig. Den kommer dyka upp i butik från vecka 16 och kommer gå att köpa under en begränsad period. Den kommer endast i 33cl burk och om den är god återstår att se.

Förra året slog svenska folket rekord i antal gissningar och det ska bli roligt att följa årets gissningar. Årets version är verkligen en färgsprakande nyhet som jag tror många Fanta-fantaster kommer att uppskatta, säger Sara Andersson, varumärkeschef för Fanta i Sverige.

Med tanke på att den är lila och lite syrlig så börjar vi direkt tänka att det kanske kan handla om antingen björnbär, vinbär eller kanske blåbär. Vem vet, kanske är det en mix av alla tre?

Via pressmeddelande

Läs mer
Smarta Hem

Franska Netatmo samarbetar med Södermalmsskolor

Ska förbättra luftkvaliteten och arbetsmiljön i klassrummen

Två skolor på Södermalm ska förbättra luftkvaliteten och arbetsmiljön i klassrummen. Detta görs i samarbete med franska företaget Netatmo.

Franska företaget Netatmo, känt för sina produkter för det smarta hemmet har inlett ett samarbete med två lågstadieskolor på Södermalm. Syftet med samarbetet mellan Netatmo och skolorna, Bergsundsskolan samt Lundaskolan är att förbättra luftkvaliteten och arbetsmiljön. Detta ska ske genom att luftkvalitetsmätare placeras ut i offentliga ytor och med hjälp av insamlade värden ska arbetsmiljön kunna förbättras för skolornas elever och anställda.

Det är inte exakt samma version som för privatanvändarna utan detta är Netatmo Smart Luftkvalitetsmätare PRO som kommer att mäta temperatur, luftkvalitet, luftfuktighet och bullernivåer i klassrummen. Enligt Arbetsmiljöverket kan luftkvaliteten påverka både mående och prestation genom att orsaka trötthet och koncentrationssvårigheter. Studier har även visat att det finns samband mellan luftkvalitet och temperatur i klassrummet och elevernas prestationsförmåga- och resultat. Luftkvalitetsmätaren från Netatmo har en sensor som indikerar koldioxidnivån med hjälp av färg och visar en grön, gul eller röd färg när koldioxidnivån blir för hög i klassrummet, vilket gör det möjligt för elever, lärare eller anställda att agera i händelse av för hög koldioxid- eller bullernivå och vet exakt när de behöver vädra och hur länge.

Ansvariga på skolorna kommer även få tillgång till en instrumentpanel online, där de kan hitta mätningar från alla Netatmo-sensorer som används i byggnaderna. Via plattformen är det möjligt att analysera luftkvaliteten i realtid, skapa anpassade varningar och generera vecko- eller månadsrapporter. På så vis blir det möjligt att se om byggnadens medeltemperatur är för hög, om någon av radiatorerna inte är avstängd eller om ett fönster har lämnats öppet – vilket gör det möjligt att se och genomföra justeringar så att byggnaden kan behålla sin energieffektivitet. Genom att övervaka aktiviteter i sina lokaler kan verksamheter spara upp till 10 procent i energikostnader.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer
Laddar inlägg