Kultur

Disney+ höjer priset och erbjuder abonnemang med reklam i USA

Samma pengar om du kan tänka dig se reklam

Abonnemang med reklam börjar bli normen för streamingtjänster och den 8 december är det dags för Disney+.

The Walt Disney Company har under dagen meddelat att deras streamingtjänster höjer priserna. Nuvarande månadskostnad på 7,99 dollar för det vanliga abonnemanget kommer visas med reklam och det utan höjs till 10,99 dollar. Detta släpps än så länge endast i USA där det utöver Disney+ även gäller för Hulu och ESPN+.

Även de större paketen där alla tre tjänsterna ingår finns det olika variationer på abonnemang med eller utan reklam. Allt fler streamingtjänster har börjat satsa på reklam och vi vet sedan tidigare att Netflix snart lanserar sitt reklam-abonnemang. 

Källa: The Walt Disney Company

Läs mer
Ljud & Bild

Sonos Sub Mini blir försenad till nästa år

Det var ju tråkigt

Att Sonos arbetar på en mindre soundwoofer råder det nästan inga tvivel om efter alla läckor och planen verkar ha varit en lansering redan i år men nu blir det försenat.

Sonos Sub Mini läcktes tidigare i år och igår när Sonos presenterade sitt kvartalsresultat så berättade Sonos vd, Patrick Spence att de fortsatt kommer att lansera två nya produkter varje år. Detta är supertrevligt men vi som hade hoppats på en mindre subwoofer redan i år ser ut att få vänta till första kvartalet 2023. Det är Erin Pategas, talesman hos Sonos som berättade det för The Verge. Hon nämnde inte vilken produkt det handlar om men med största sannolikhet är det Sonos Sub Mini hon menar.

De läckta renderingarna på Sonos Sub Mini visar en cylinderformad subwoofer av mindre modell som förmodligen kommer att säljas in med Sonos Beam och Sonos Ray. Prislappen förväntas även bli lägre än vad deras nuvarande subwoofer kostar.

Via The Verge

Läs mer
El-fordon

3 saker att tänka på vid Tesla Superchargers

Gäller alla

Sedan Tesla öppnade upp sina laddplatser för alla har det utbytts både sura blickar och långa Facebook-utläggningar om hur hemska alla andra är.

I slutet av 2012 öppnades de första av Teslas snabbladdare. 10 år senare var det dags att öppna upp flera av 800 laddplatserna som finns runtomkring Europa för andra bilmodeller. Detta inkluderar den stora majoriteten i Sverige.

Flygbild Tesla Supercharges Löddeköpinge

I Löddeköpinge finns 14 Tesla-laddare men de får endast Tesla använda. Bredvid finns dock Eon-laddare.

Genast började andra märken strömma till laddarna. Det visade sig inte vara helt oproblematiskt då flera har laddluckan på ett sätt som gör att de blockerar platser till andra laddare än den de själv står på. Det finns gott om inofficiella regler hur detta skall lösas men Tesla själva säger bara att man inte får dubbelparkera över flera parkeringsplatser.

Största problemet är bland Volkswagen ID.4-förarna – av den enkla anledningen att det är den bilen som sålt bäst på senaste tiden. Samtidigt som den tillhör just en av de modeller som har laddluckan på motsatt ställe.

Volkswagen ID.4 på Tesla Superchargers

I en perfekt Tesla-värld hade alla bilar stått ett steg till vänster.

Lösningen på det hela kan dock aldrig vara oskrivna regler och normer. Särskilt inte när en Tesla-laddplats inte är den andra lik. Det är inte rimligt att kräva att personer som aldrig träffat varandra tidigare skall organisera upp en egen kö för att endast använda de få platser som de kommer åt utan att blockera. Detta måste Tesla-användarna acceptera. På samma sätt måste förare av andra märken förstå grundproblemet och i alla fall försöka parkera ansvarsfullt där det går att komma åt en laddare utan att blockera en annan.

Vidare tror många att de dubbla sladdarna i V2-laddarna gör att två bilar kan ladda samtidigt. Den ena är dock endast för Teslor som saknar CCS-laddare och kan ej koppla in i en annan bil. Det går inte heller att använda CCS-kontakten om en Tesla med gamla Tesla-kontakten är inkopplad.

Skoda på Tesla Superchargers

En oerfaren Skoda Enyaq försöker koppla in Teslas properiära laddare som enbart fungerar på äldre Tesla-bilar utan CCS-kontakt.

I slutändan är dock den enda lösningen att vi som kunder berättar för Tesla att det är ett problem och att de måste installera längre kablar på gamla och nya laddplatser. Inga andra operatörer har samma problem. Under tiden bör man också se över vilka platser som är värst drabbade. Exempelvis i Falkenberg är det extra trångt och rörigt när det är fullbelagt.

Läs mer
Digital Livsstil

Metas chatbot kallade Mark Zuckerburg för “skum och manipulativ”

Spot on?

Meta har tagit fram en egen chatbot men den verkar inte riktigt fungera optimalt ännu då den alldeles nyligen har kallat sin egna skapare för “skum och manipulativ”.

Blenderbot 3 är Metas egna AI-baserade chatbot som huserar på Facebook. Användare kan chatta med Blenderbot och ska då få relevanta svar men svaren kanske inte riktigt uppskattas av alla. Blenderbot beskrev Mark Zuckerburg som en skum och manipulativ person och den ska även ha hävt ur sig att Donald Trump fortfarande är president och kommer alltid vara det. Den ska även ha lärt sig en hel del rasistiska konspirationsteorier så man skulle väl kunna säga att Blenderbot har gått livets hårda skola.

Meta har gjort ett uttalande om saken och är medvetna om att Blenderbot kan vara lite stötande men att det kommer bli bättre med tiden. Blenderbot finns ännu endast tillgänglig i USA men kanske fungerar i fler länder längre fram.

Via Omni

Läs mer
Livsstil

Frank Ocean lanserar svindyr penisring

Diamanter och guld på skaftet

Om du känner att du har lite extra pengar över och vill lyxa till det lite i sänghalmen så kan du slå till på artisten Frank Oceans senaste produkt – en penisring klädd i guld och diamanter.

De flesta kändisar brukar kränga sina egna produkter och då handlar det oftast om parfymer, sprit och vin men Frank Ocean siktar istället in sig på penisringar. Det är via hans egna lyxmärke Homer som penisringen har tagits fram och den heter så mycket som XXXL H-Bone Ring och kostar hela 340 996 kronor. Anledningen till prislappen beror på att den är gjord i 18 karats guld och utsmyckad med 60 diamanter.

Så har du lite pengar över och är sugen på att festa till det så är det bara att slå till på denna penisring som garanterat glittrar fint i sängen.

Via Café

Läs mer
Apple

Rykte: Instegsmodellen av iPhone 14 Pro är på 256 GB

Men det hade ju varit trevligt!

Nu börjar vi närma oss mitten av augusti och höstens Apple-event närmar sig med stormsteg och det senaste ryktet är att instegsmodellen av iPhone 14 Pro kommer utrustad med 256 GB lagringsutrymme.

Det är Apple-läckaren Ming-Chi Kuo som ligger bakom dagens rykte där han berättar att iPhone 14 Pro-modellerna kommer att bli dyrare än vad iPhone 13 Pro kostar. Totalt ser det ut att handla om en prisökning på cirka 15 procent och en prishöjning är ju aldrig kul men vi kan förhoppningsvis glädjas åt att iPhone 14 Pro kommer starta på 256 GB lagring istället för 128 GB.

iPhone 14 Pro ryktas även få en snabbare variant av A16-chippet, ett litet hål på framsidan för kamera och sensorer istället för den klassiska flärpen vi nu är vana vid. Bakkameran ska även ha en 48 megapixel-kamera med stöd för filmning i upp till 8K. Låsskärmen förväntas även kunna lysa hela tiden och FaceTime-kameran på framsidan ska ha autofokus.

Via: Macrumors, bild Jon Prosser

Läs mer
Mobil

Nyheterna från Samsungs Galaxy Unpacked

Flip, Fold, Watch och Buds

De flesta av produkterna hade avslöjats sedan tidigare och det blev telefoner, klockor och hörlurar för hela slanten.

Galaxy Flip 4

Det blev en ny Galaxy Flip 4 och Samsung tog inte ut några svängar men förfinade deras mest prisvärda böjbara telefon. Nya mjukvarulösningar, snabbladdning och förbättrade kameror. Startpriset för denna skönhet är 12 290 kronor.

Galaxy Fold 4

Även Galaxy Fold 4 påminner väldigt mycket om sin föregångare och kamerorna blev även mer avancerade till denna. Där den största nyheten är den nya 50 megapixel-sensorn. Med ett startpris på 19 990 kronor är det fortfarande en av de dyraste telefonerna på marknaden.

Galaxy Watch 5 och Galaxy Watch 5 Pro

Galaxy Watch 4 fick kritik för sin batteritid vilket Samsung nu ska ha åtgärdat med senaste klockorna. Både förbättrad batteritid och temperatursensor är de största nyheterna för årets klockor som blir tillgängliga 26 augusti. Priserna startar från 3 290 kronor för Watch 5 och 4 990 för Watch 5 Pro.

Galaxy Buds 2 Pro

Lite mindre, lite dyrare och bättre ljud var nyheterna för Samsungs senaste hörlurar. Galaxy Buds 2 Pro har fått stöd för 24-bit hi-fi ljud över bluetooth och blir tillgängliga den 26 augusti för 2 490 kronor.

Via: The Verge

Läs mer
El-fordon

Den klassiska Beach Buggyn från Manx kommer tillbaka som elbil

En beach bum med stil

Den lilla bilen med glasfiberkaross och ett chassi från Volkswagen Beetle lanserades 1964. Sedan dess har många hemmabyggen gjorts och nu kommer den i helt ny version.

Meyers Manx var det ursprungliga namnet men beach buggy och sandloppa var namnet i folkmun. Bruce Manx som skapade originalet sålde sitt företag 2020 och dog sedan året därpå. Nu skapar Trousdale Ventures, som är de nya ägarna av varumärket, Meyers Manx 2.0 som är en modernare version med elmotor.

Meyers Manx 2.0

Det är Freeman Thomas som står för den nya designen, han har tidigare ritat Audi TT och New Beetle. Nu är karossen helt i aluminium och chassit har två elmotorer på tillsammans 205 hästkrafter monterade. Meyers Manx 2.0 kommer med två alternativ av batteri, ett på 20 kWh som ger 24 mils räckvidd och ett på 40 kWh som ger 48 mil. Med en vikt på endast 680 till 748 kilo beroende på val av batteri så levererar det stora batteriet 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

Meyers Manx 2.0

Dessvärre får vi vänta på prislappen men den lilla bilen premiärvisas på Monterey Car Week som slår upp sina portar på fredag. Serietillverkningen startar 2024, de första 50 bilarna tillverkas dock redan nästa år och ingår då i ett betatest.

Via: TechCrunch.

Läs mer
Ljud & Bild

Urbanista visar upp in-ear-hörlurar som laddas upp av ljus

Urbanista Phoenix kommer snart

Hörlurstillverkaren Urbanista meddelar idag att de senare i år kommer att lansera ett par in-ear-hörlurar som kan laddas upp av ljus.

Urbanista Phoenix kommer precis som andra trådlösa hörlurar med ett laddningsfodral och detta fodral har ett solcellsmaterial som gör att det ständigt laddas upp när det utsätts för alla former ljus – både inne och utomhus. I pressmeddelandet framgår det dock inte hur pass snabbt de laddas upp så det återstår att se i framtida tester. Själva hörlurarna har aktiv brusreducering och ett transparensläge, batteritiden ligger på 8 timmar. De är IPX4-klassificerade och kommunicerar via Bluetooth 5.2.

Hörlurarna kommer i två färger, midnight black och desert rose (det vill säga svart och rosa) och något pris har ännu inte annonserats. Hörlurarna kommer att släppas någon gång under fjärde kvartalet.

Läs mer
Kultur

Ben Stiller får inte veta hur många som har sett serien Severence

Han är ju nyfiken ju!

Severence är ett rätt mörkt drama och Ben Stiller har regisserat serien som finns på Apple TV+ men tråkigt nog har han ingen aning om hur många som faktiskt har tittat på den.

Det är i en intervju med Decider som Ben Stiller berättar att Apple inte ger ut några siffror på hur många som tittar på hans serie. Han fortsätter berätta att de har visat honom grafer som har toppar och dalar men han har ingen aning om grafen är baserad på 100 personer eller 200 miljoner personer. Apple har sagt att serien går bra men mer än så vet han faktiskt inte.

No, it’s hard. They don’t tell you the numbers. It’s really weird. So, you get these graphs and charts, like I said, that have like peaks and valleys. But you don’t know what the baseline is. I guess could be like, based on 100 people or could be like, 200 million people. We don’t know. They basically say, “Yeah, this is doing well.” You’re trying to interpret what they’re saying. But they’re straightforward. It’s just that’s how, I guess, all the streamers do it. How do you find out? I’m curious how you find out.

Ben Stiller behöver dock inte vara oroad då en säsong två redan är på ingång och serien har i skrivande stund 8,7 på IMDB med över 85 000 röster men vi kan förstå att det är frustrerande att inte få lite faktisk data på hur serien går. Har du ännu inte hunnit spana in Severence så kan du göra det på Apple TV+ där hela första säsongen finns tillgänglig.

Källa Decider

Läs mer
Laddar inlägg