Nytt i bubblan

Gaming

Glorious Gaming lanserar nya gamingmusen Model D 2

Ger användaren optimal komfort, snabbhet och precision

 

Glorious Gaming har lanserat sin nya ergonomiska mus för gamern. Den kommer i en trådlös och en kabelansluten variant och i två färger, svart och vit. Nya ergonomiska musen Model D 2 är en vidareutveckling av Model D-musen och ger användaren förbättrad komfort, snabbhet och precision. Musen är utrustad med full RGB-belysning längs sidorna och har sex programmerbara knappar.

 

Glorious Gaming Model D 2 väger endast 58 gram (kabel) eller 66 gram (trådlös) vilket ska ge en ökad precision och respons för användaren och är en fördel när denne växlar mellan olika mål i exempelvis FPS- eller MOBA-spel. Den låga vikten i kombination med den ergonomiska formen ska också kunna minska trötthet och ömhet i handlederna, vilket försämrar precisionen och förlänger reaktionstiden.

Rekommenderat pris för Glorious Gaming Model D 2 är 1 083 kronor för trådlös och 704 kronor för kabelversionen.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Pryl

Två nya bärbara AI-PC från Lenovo presenterade

Upp till 45 biljoner operationer per sekund med den senaste AI NPU

AI, AI och åter AI är vad som blir alltmer framträdande i dagens produktlanseringar. Även Lenovo hakar på och lanserar nya bärbara AI-PC i sitt sortiment.

Kinesiska Lenovo lanserar två nya bärbara AI-PC i modellerna Yoga Slim 7x och ThinkPad TI14s Gen 6. Båda datorerna har fått Qualcomms nya Snapdragon X Elite-processor som har en 12-kärnig Oryon CPU, Adren GPU och en dedikerad Hexagon NPU (Neural Processing Unit). Detta innebär att de kan leverera den snabbaste AI NPU-processeringen hittills med upp till 45 biljoner operationer per sekund (TOPS). Nya förbättringar och nästa generations AI i Windows 11 innebär tillgång till en stor språkmodell (LLM) offline för användarna.

Lenovo Yoga Slim 7x med sin Hexagon NPU innebär att kreatörer spar tid genom att få tillgång till funktioner som text-till-bild, fotoredigering, 4K-strömning och förbättrad säkerhet.


Lenovo ThinkPad TI14s Gen 6 är företagets första AI-PC för professionellt bruk. Allt tätt integrerat med Microsoft 365-tjänster för ökad effektivitet och snabb åtkomst till Microsoft Copilot.


Rekommenderat pris för Lenovo Yoga Slim 7x är  16 600 kronor och för Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 är priset 1 769 euro exklusive moms.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer
Senaste recensioner
Pryl

Första batteridrivna trädgårdstraktorerna från Husqvarna lanseras

Två nya tystgående modeller som kräver mindre underhåll

Batteridrift är något vi ser dyka upp inom alltfler områden både inom- och utomhus. Nu lanserar svenska Husqvarna sina första batteridrivna trädgårdstraktorer.

Husqvarna utökar sitt sortiment av produkter för trädgården med fler traktorer – nu med batteridrift. De nya trädgårdstraktorerna baseras på deras 100-serie och resultatet är en tystgående, nästintill underhållsfri produkt med en kompakt design.

De nya traktorerna har en batteritid på 60 minuter och är utrustade med Husqvarnas savE-läge som ger användare möjlighet att justeras traktorns elförbrukning. Traktorerna är utrustade med ergonomisk och lättåtkomliga kontroller och reglage. Den nya 100-serien består av Husqvarna TS 100i, med sidoutkast för klippning i tuffare förhållanden, och Husqvarna TC 100i med uppsamlare (250 liter).

Rekommenderat pris för Husqvarna TS100i 95 cm, inklusive laddare är 73 900 kronor och för TC100i, 95 cm, inklusive laddare är priset 79 900 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer
Livsstil

Weber har lanserat ett stekbord med dubbla värmezoner

Briljera vid grillen nu när sommaren börjar titta fram

Sommaren närmar sig och till denna hör givetvis grillning med familj och vänner. Nu har Weber lanserat ett nytt premium-stekbord med dubbla värmezoner.

Weber Slate GP 56 cm Premium Stekbord är det senaste tillskottet för oss som gillar att grilla maten. Det är en ny gasolgrill med två brännare vilket ger dubbla värmezoner som möjliggör tillagning av olika sorters rätter samtidigt. Hällen når över 260 gracer Celsius och värmer jämnt från kant till kant oavsett var maten placeras.

Hällen på stekbordet har en porslinsemaljerad yta så att maten inte fastnar vilket också underlättar grillningen. Stekbordet har även justerbara fötter som gör att det kan stå på ojämna ytor.

Rekommenderat pris för Weber Slate GP 56 cm Premium Stekbord är 6 799 kronor och mer information finns via länken nedan.

Källa: Weber

Läs mer
Pryl

Spotifys Car Thing slutar fungera till vintern – ingen återbetalning

En månads Premium kunde de ha bjussat på

Spotifys korta flört med hårdvarubranschen gick inte riktigt som det var tänkt.

Mindre än ett år efter att Car Thing släpptes i USA så avbröts tillverkningen, och två år senare kommer den lilla musikspelaren att bli helt obrukbar. Kunder som köpt Car Thing har fått mail om att deras enheter kommer sluta fungera från och med 9 december.

Spotify erbjuder ingen återbetalning eller prenumeration som plåster på såren, istället ombeds kunderna att “återvinna ansvarsfullt”. På Spotifys hemsida skriver företaget att de lägger ner Car Thing för att effektivisera sina produkter, och att det inte finns några planer på en uppföljare.

Via: The Verge 

Läs mer
Sponsrat inlägg

Övervakningskamera med extra allt som inte kräver abonnemang!

Just nu till riktigt schysst pris hos Webhallen!
Hela detta inlägg är en annons för Webhallen

Det finns en uppsjö av smarta övervakningskameror. Däremot finns det inte särskilt många som har en schysst bildkvalitet, 5 GHz-stöd, mörkerseende och smart detektering utan abonnemang! Argus Series B350 från Reolink är en kamera som tickar de boxarna. Dessutom finns den just nu till ett riktigt pangpris!

Spana in Reolink-kameror hos Webhallen!

Förutom priset är några av de saker som sticker ut med Reolink Argus

  • Stort batteri (3-6 månader beroende på användning) med möjlighet att ansluta solcell
  • Mörkerseende i färg eller svartvitt
  • 5 GHz för krispig övervakning i realtid
  • Lokal lagring och smart detektering 
  • Kräver inget abonnemang

Vad kör du för övervakningskameror och är du nöjd? Kommentera gärna vad ni läsare på Teknikveckan tycker är viktiga funktioner hos smarta säkerhetskameror!

Läs mer
Podcast

Podcast: Är både Apple och Sonos ute och cyklar?

Eller är det bara Attefors?

Äntligen är trion tillbaka. Bulan Bulanson, ljudtekniker Dennis Klarin och Marcus Attefors levererar senaste tidens nyheter och testade produkter.

Det har varit en hektisk tid och vi har testat många kul prylar och vi har dessutom fått några större riktigt trevliga nyheter. Som nya iPads och hörlurar från Sonos. Dessutom så är Attefors som vanligt ute och flyger och cyklar.

Så lyssnar du

Du kan lyssna på Teknikveckan via Apple Podcaster, Spotify och överallt där poddar finns. Sök bara på Teknikveckan så hittar ni oss. Nytt avsnitt kommer varje vecka överallt där poddar finns eller helt reklamfritt via din egen Patreon-feed.

Stöd oss

Med Teknikveckan+ innebär det att du får den klippta versionen av inspelningen på onsdagar reklamfritt i din poddspelare och alldeles egna podcast-feed. Du får din unika podd-feed skickad till dig när du registrerar dig som abonnent på Patreon. Du får också unikt innehåll i vårt forum Bubblan och mer av oss!

Stöd oss på Teknikveckan, bli Patreon nu!

FÖLJ OSS

Vi vill sända ett stort TACK till alla våra Patreons, medlemmar och följare. Utan er vore inget möjligt.

Läs mer
Affärer

Teslas aktieägare vill rösta emot Elon Musks enorma lönepaket

46 miljarder dollar

En grupp Tesla-aktieägare har uppmanat att rösta emot Elon Musks lönepaket på 46 miljarder dollar, och kritiserar styrelsens beroende av honom.

I januari upphävde en domstol Musks lönepaket från 2018, som ansågs orättvis mot aktieägare. Nu uppmanas aktieägarna att rösta emot det nya lönepaketet inför årsstämman den 13 juni.

Aktieägarna varnar för Musks engagemang i andra projekt, som de menar ska ha påverkat Teslas aktiekurs negativt. Från en topp på 409,71 dollar har aktien sjunkit till 172,63 dollar.

Kritiken inkluderar även Musks användning av Teslas resurser för personliga projekt och rekrytering av Teslas toppingenjörer till hans nya AI-företag – xAI. Brevet är undertecknat av flera tunga investerare.

Via: Affärsvärlden 

Läs mer
Sponsrat inlägg

En rejäl uppgradering – Det här är Meta Quest 3!

Våra medlemmar har sagt sitt, men vad säger läsare på Teknikveckan?
Hela detta inlägg är en annons för Webhallen

Den moderna och lättillgängliga VR-upplevelsen har kommit en lång väg sedan den introducerades i början av 2010-talet. Sedan dess har vi fått bättre prestanda, högre upplösning och trevligare användarvänlighet för varje år. 

Ett headset som sticker ut som en rejäl uppgradering är Meta Quest 3. Där våra medlemmar inte håller tillbaka sina recensioner!

Här är några av uppgraderingarna i Quest 3

  • Högre prestanda – Genom Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2
  • Bättre optik – Pannkakslinser gör det enklare att hitta sweet spot för bästa skärpa
  • Högre upplösning – 2064×2208 för en grym bild
  • Smidigare handkontroller – Ingen ring runt handkontrollerna längre
  • Mixed reality – Blanda verkligheten med den virtuella

Spana in Meta Quest 3 hos Webhallen!

Vi vet redan vad våra medlemmar tycker om Meta Quest 3. Nu vill vi veta vad ni läsare på Teknikveckan tycker?

Psst… Meta Quest har stöd för många roliga spel, men vi vill passa på att redan nu tipsa om Batman Arkham Shadow som släpps exklusivt till Quest 3 senare i år.

Läs mer
Windows

Microsoft utmanar Apple med ARM-arkitektur och AI

Nya tunna datorer fullmatade med AI

Microsoft har presenterat en ny generation av datorer kallade Copilot+ PC, som ska kombinera traditionell datorkraft med avancerad AI-teknik.

Microsofts nya Copilot+ PC är utrustade för att hantera AI-processerna direkt i datorn, vilket kräver kraftfulla ARM-processorer. Windows 11 görs om på nytt för att hantera båda AI och ARM på allvar den här gången.

Nya Surface-modeller – tunnare, lättare och kraftfullare

De nya Surface-modellerna är bland de första att använda Microsofts nya Copilot+. Nya Surface Laptop har tunnare ramar och är utrustad med Qualcomms Snapdragon X Elite-chip. Den finns i storlekarna 13,8 och 15 tum och är över 86 procent snabbare än Surface Laptop 5. Det går att ladda den med upp till 32 GB minne och 1 TB SSD-lagring och Microsoft lovar lång batteritid. Modellen på 15-tum sägs kunna köra upp till 22 timmars videouppspelning och upp till 15 timmar med webbsurfning. Surface Laptop startar från 14 199 kronor och kommer att släppas den 18 juni.

Nya Surface Pro kommer nu även att erbjudas med OLED-skärm. Den är upp till 90 procent snabbare än sin föregångare och kan ge upp till 14 timmars videouppspelning på en enda laddning. Modellen med LCD-skärm börjar på 14 199 kronor och har ett Snapdragon X Plus-chip, 256GB lagring och 16GB RAM. För OLED-skärmen börjar priserna på 20 199 kronor. Det här är utan fysiskt tangentbord vilket du kan köpa separat. Microsofts nya Flex-tangentbord kostar 7 139 kronor med en Surface Pen.

Vännerna hjälper till att sprida Copilot+

Microsoft tänker inte ge sig ut ensamma på marknaden med Copilot+. Samsung, Dell, Lenovo, ASUS och HP är några av namnen som kommer släppa en Copilot+ PC inom kort.

Framtidens Funktioner

Copilot+ PC introducerar funktionen Tillbakablick, en funktion som hjälper dig hitta tidigare aktiviteter på din dator. Verktyget kan söka igenom dina e-postmeddelanden, dokument och chatt-trådar för att hitta det du söker. Microsoft Paint får nya AI-drivna funktioner och Windows 11 lovar realtidsöversättning som kan översätta dussintals språk till engelska. Microsoft presenterade även en uppskalningsteknik för spel som använder AI för att förbättra grafik och uppdateringsfrekvens utan att försämra prestandan.

Läs mer
Laddar inlägg