Recensioner

Aarke Carbonator 3 är bubblig vardagslyx

Aldrig förut har en kolsyremaskin varit så snygg

Det är aldrig kul att släpa hem massa bubbelvatten från mataffären och allt fler har idag en kolsyremaskin i köket. Men de flesta modeller är rätt plastiga och fula men så är inte fallet med Aarke Carbonator 3 som vi ska titta närmare på idag.

En design som faller oss i smaken

Aarke Carbonator 3 finns i ett gäng olika utföranden där vi har allt från kopparfärgade modeller till de i rostfritt stål. Vi fick testa deras senaste specialutgåva som heter Hammertone Special Edition som har en grövre yta och för våra tankar till det industriella köket. Stommen är i rostfritt stål och den är sedan pulverlackerad och upphettad för att få till sitt läckra utseende. Istället för en tråkig plastig knapp som många andra tillverkare har så har vi ett gediget handtag som dras nedåt för att skicka in miljontals bubblor i vårt vatten.

Det finns en hel del köksprodukter som man med fördel slänger in i ett skåp för att ta fram när de behövs. Så är inte fallet med Carbonator 3 utan den ger köket mer identitet och är lika mycket inredning som en kolsyremaskin.

Att komma igång

Carbonator 3 är busenkel att komma igång med och det första som behövs för att få bubblor i vårt vatten är så klart en kolsyrepatron. Denna skruvas in på undersidan så vi behöver inte leta efter någon knapp eller liknande utan bara att vända upp och ned på den och skruva in patronen, sen är det bara att börja bubbla. Flaskan vi fick med är i plast och rymmer 80 cl vatten och något som gjorde oss lite extra glada är att de har samma passform som till exempel SodaStream, så har du flaskor sedan innan från dem så går dessa utmärkt att använda. När vi har fyllt upp vatten till markeringen på flaskan så skruvar vi fast den och drar i handtaget tills vi får en önskad mängd kolsyra och sen är det bara att njuta av ditt kolsyrade vatten.

Så är vi nöjda?

Aarke har lyckats kombinera design och funktion på ett förträffligt sätt och vi tycker att bubblorna i vattnet blir lite hårdare än med SodaStreamern som vi har hemma vilket påminner mer om bubbelvattnet man kan köpa i butik, vilket är positivt. När man börjar närma sig lagom mängd bubblor i vattnet så börjar kolsyremaskiner av alla slag låta och aarke är faktiskt rätt tyst även där så att göra lite bubbelvatten när familjen sover är inget problem. Det är en fantastisk design och maskinen lyckas kolsyra vårt vatten på ett bra sätt men ska vi hitta något att klaga på så hade det varit fint om vi slapp skruva fast flaskan. Istället hade vi gärna sett en liknande lösning som SodaStream har på vissa av sina produkter där man bara trycker dit flaskan så sitter den sedan fast. Prislappen för denna specialutgåva ligger på 2 700 kronor men nöjer man sig med deras standardmodell så kostar den i skrivande stund 1 599 kronor.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!