Smarta Hem

Abode lanserar prisvärt startpaket för hemlarm

Inget stöd för Apple Home men ska fungera bra med produkter från Google Nest

Abode lanserar ett prisvärt startpaket för hemlarm med en hubb, en sensor och en fjärrkontroll. Stöd finns för Google Home samt Amazon Alexa.

Amerikanska företaget Abode lanserar nu ett prisvärt startpaket för hemlarm. Abode Security Kit levereras med en Security Hub, en sensor och en fjärrkontroll och det går att lägga till fler produkter vid behov. Produkten har tagit sikte på de användare som lämnas åt sticket när Google meddelade att de drar in sitt äldre hemlarm, Nest Secure. Med andra ord så kommer Abode Security Kit att fungera med Google Home och Amazon Alexa men inte med Apple Home. Stöd för Apple Home finns däremot för deras högre prissatta lösning för hemlarm.

Hemlarmet kan installeras på egen hand och via Abode-appen går det att se inspelat material från Nest Doorbell men för övriga kameror är det bara möjligt med liveströmning. För vissa funktioner kommer ett abonnemang (7 USD/mån) hos Abode att krävas, såsom automationer av andra produkter från Nest som kameror och termostater.

Hubben har en inbyggd siren på 93 decibel, stöd för 4G-uppkoppling vid tappad anslutning i hemmet samt en batteribackup om strömmen skulle gå.

Rekommenderat pris ligger på 159,99 amerikanska dollar. Huruvida företagets produkter kommer att lanseras på denna sida Atlanten återstår att se men då Abode numera ägs av italienska Nice så är det inte omöjligt. Mer information finns på företagets hemsida.

Källa: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!