El-fordon

Acer lanserar smarta elcykeln ebii med AI

Cykeln är utrustad med sensorer som detekterar mötande fordon

Acer tar sig utanför sin bekvämlighetszon med nya smarta elcykeln ebii. Elcykeln är utrustad med flertalet smarta funktioner samt AI.

Acer som vi bäst känner till från datorbranschen har lanserat en ny smart elcykel. Den nya elcykeln ebii från Acer väger endast 16 kilo och är utrustad med flertalet smarta funktioner som ska göra cyklandet lite enklare och trevligare men också säkrare. Ramen på ebii är tillverkad i aluminium vilket ger en lägre vikt och i styrlådan sitter såväl batteri som styrenhet. Gaffeln som är ensidig gör cykeln lättare men ska också ge en mjukare och mer kontrollerad cykling. På en full laddning kommer du 110 kilometer och maximal hastighet är 25 km/tim.

Motorn på ebii sitter på ena sidan och ger hög effektivitet i det kompakta formatet. Funktioner ebiiAssist anpassar sig efter cyklistens trampkraft, körförhållanden och inställd hjälpnivå. ebii känner intuitivt av körförhållandena vilket innebär att det inte behövs några växlar utan detta sköts automatiskt. Via den dedikerade appen ebiiGO får cyklisten full koll på status i cykeln men också rekommenderade rutter.

ebii är också utrustad med punkteringsfria däck och automatiskt låssystem via Bluetooth. Batteriet laddas snabbt under dagen, det räcker med 2,5 timmes laddning för att få 100 % kapacitet. Belysning fram, bak och på sidorna ser till att du syns i mörkret och även mötande fordon identifieras via sensorer för ökad säkerhet.

Källa: Acer

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!