Kultur

Alla Super Nintendo manualer på ett ställe

En ordentlig nostalgitripp i digital form

Manualer i spel är inte vad dom brukade vara. Ofta är det bara en pappersbit med legal information och väldigt lite om själva spelet.

Annat var det förr. Du öppnade omslaget och förutom spelet så var det första du såg manualen. Ofta satt den fastklämd på framsidans baksida. Flera sidor med bakgrunder om karaktärer, världen man skulle vistas i, grundläggande rörelse och allt var i färg. Dagens spel köps ofta digitalt och även om du tillhör skaran av dinosaurier som fortfarande köper fysiska spel så är det inte riktigt som förr.

Ett projekt, lett av streamaren Peebs, att scanna in och ladda upp varenda manual till Super Nintendo på engelska som någonsin gjorts, har nu äntligen kommit i mål. Nintendo har egna digitala manualer för sina NES Classic och SNES Classic men Peebs valv är långt mer övergripande och komplett. Enligt Peebs deltog mer än 100 personer till projektet som tog sin början när han under en åttaårs period hade som mål att spela och slutföra varenda Super Nintendo spel någonsin.

Kolla in alla manualerna här.

Via The verge.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!