Recensioner

Alogic – Thunderbolt 4 Blaze Docking Station

Endast en kabel löser alla våra problem

Det finns en hel uppsjö av dockor att välja på idag, men inte många som klarar av Thunderbolt 4. Idag ska vi ta en närmare titt på Alogics senaste docka Blaze Docking Station som har stöd för just Thunderbolt 4.

Thunderbolt 4 Blaze Docking Station har ett yttre helt i aluminium och vi får med en kraftig och rätt så stor strömadapter, samt en medföljande Thunderbolt 4-kabel som vi använder för ansluta dockan till vår dator.

Anslutningsmöjligheterna är många på baksidan och vi får tre st Thunderbolt 4 kontakter (USB-C), tre USB-A 3.2 anslutningar samt en nätverksanslutning.

På framsidan får vi SD-kortläsare, USB-A 2.0, 3,5mm uttag för anslutning av våra hörlurar och vi hittar även anslutningen som användas mellan dator och dockan.

Thunderbolt 4-anslutningarna på baksidan ger oss möjlighet att ansluta upp till två skärmar med en upplösning på 3840 x 2160 (4K) med 60Hz. Den största fördelen som undertecknad ser med att investera i en sådan här docka är ju såklart enkelheten att kunna ansluta alla sina externa enheter med endast en kabel och få tillång till allt samt även få laddning till vår dator. Blaze Docking Station ger oss upp till 96watts laddning.

Men oavsett hur enkelt det än är att bara ansluta datorn till dockan och få tillgång till allt så hade vi önskat att det var precis lika enkelt att koppla från datorn. I en perfekt värld hade vi kunnat koppla ur Thunderbolt 4-kabeln och dra iväg. Men det som är viktigt att tänka på innan vi kopplar från kabeln är att om vi har hårddiskar anslutna till dockan så måste vi avmontera dessa innan, så de inte tar skada.

Men vill ni städa upp på skrivbordet och få tillgång till en smidig lösning så är en fast docka precis det ni ska titta efter. Thunderbolt 4 Blaze Docking Station från Alogic kostar ungefär 4500 kr vilket kan kännas saftigt men med tanke på allt den erbjuder så tycker vi att den är värd pengarna.

För en full förklaring av detta kan du se allt i vår video-recension som ni hittar här nedan.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!