Smarta Hem

Amazon Echo Show följer dina rörelser i hemmet

Dessutom blir det nu möjligt att se Netflix på Echo Show högtalare

Vid dagens event som hölls av Amazon visades även den nya versionen av Echo Show, en smart högtalare med display. Den stora nyheten med denna är att den nu kan följa dig runt i köket t ex när du fixar med maten eller annat och samtidigt är mitt i ett videosamtal. Lite som det vi kunde se på Facebook Portal om nu någon minns den…

Amazon Alexa Echo Show är en motoriserad smart display eller smart högtalare med bildskärm som de också kallas. Den använder den nyutvecklade processorn AZ1 Neural Edge för att känna av var ljud kommer ifrån och riktar in sig efter var detta finns i rummet. På så sätt så behöver du inte vara fast vid en position om du pratar med släkten via din högtalare och kameran i denna som är på 13 MP. Det smarta här är att den endast följer mänskliga silhuetter så om hunden råkar hoppa förbi så ska detta inte spela någon roll. Funktionen med att bildskärmen/kameran följer dig går att stänga av om man känner för det.

All data hanteras lokalt så inget lagras i molnet vilket är positivt.

Amazon Alexa Echo Show 10

Det går dessutom att använda Echo Show för samtal med Zoom, Skype, Alexa Group Calling och Amazon Chime konferenser. Dessutom ska den kunna strömma Netflix, Hulu och Prime Video.

Hubmöjligheter i Echo Show

Precis som med nylanserade Alexa Echo så har den inbyggd Zigbee hub samt Sidewalk Bridge för att koppla samman andra smarta enheter.

Priset landar på $250.

Källa: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!