Anker började som en rätt liten spelare bland många giganter men blev snabbt mångas favorit då de sålde tillbehör, sladdar och mycket mer för en lägre peng men med hög kvalitet, och Anker Laptop Power Bank är inget undantag.
En läcker design i ett smart format
De flesta powerbanks på marknaden är rätt platta, relativt breda och långa, men Anker går en annan väg och kör på en modern och avlång look – lite som en futuristisk termos som en dag blev en powerbank. Den har en matt, grå yta med en display som faktiskt känns premium jämfört med många andra tillverkares skärmar. Det finns en knapp på sidan av powerbanken och den tänder skärmen, och vi kan även växla mellan olika lägen, men mer om det senare.

När vi laddar upp själva powerbanken så ser vi hur långt det är kvar tills den är fulladdad.
Vad kan den göra och vad gömmer sig på insidan?
Om vi börjar med batteriet så ligger det på 25 000 mAh, vilket innebär att den får tas med på flyget samtidigt som den kan ladda en hel del prylar innan den får slut på kräm. Totalt har den en uteffekt på 165 watt, vilket innebär att det går fint att ladda till exempel sin dator med 100 watt och sedan en telefon och hörlurar samtidigt. Det som gör att den sticker ut från många andra är att den kommer med två inbyggda USB-C-kablar. Den ena, som vi hittar i toppen, har en sladd som är utdragbar och genom att rycka till kan vi låsa den i en viss längd. När vi är klara är det bara att rycka till – som med en gammal dammsugare – så åker sladden in i sitt bo igen.

Dra ut och ryck för att rulla in – som på en dammsugare.
Den andra sladden är nästan lika genialisk då den inte bara är en laddsladd utan även bärrem och sitter på sidan. När vi inte använder sladden kan vi bära runt laddaren i den. Det finns även en till USB-C-port och en USB-A-port (är det inte dags att slopa dessa nu?) på långsidan där vi kan peta i våra egna kablar.

En knapp för att växla i menyn på skärmen samt en USB-A och en USB-C-port.
En skärm för nörden som vill veta allt
Så kommer vi till skärmen på framsidan, som inte känns som någon billig Kina-skärm för 10 yuan som de hittat på nåt obskyrt lager och bara slängt in för att kunna säga att enheten har en skärm. Den är relativt krispig och känns premium, vilket vi gillar. Skärmen har lite olika saker den kan visa, och genom att trycka på knappen på sidan av den kan vi växla mellan de olika vyerna. I första vyn kan vi till exempel se hur många watt som skickas ut sammanlagt, vi ser även hur mycket procent själva powerbanken har kvar samt hur lång laddningstid som återstår.

Cirka 75 watt fick vi upp laddningen i som mest.
Det finns även en vy där vi kan se hur varmt själva batteriet är och den visar även om den snabbladdar eller inte. I den tredje vyn får vi en överblick över alla fyra portar, där vi ser hur många watt som går in och ut ur enheten. Sist men inte minst finns det en vy där vi kan se hälsan på det inbyggda batteriet och hur många cykler batteriet har.
Är den nice då?
Anker har ännu en gång lyckats skapa en produkt som inte kostar premium, men som känns premium. Att ladda flera saker samtidigt är både enkelt och snyggt presenterat. De två inbyggda USB-C-sladdarna samt USB-C-porten kan ge ut 100 watt vardera, och den maximala uteffekten är 165 watt. USB-A-porten kan leverera 33 watt.
Här stötte vi dock på lite problem – vi lyckades aldrig komma över 75 watt på vår MacBook Pro M4 14”. iPhone 16 Pro Max låg på cirka 25–27 watt, och när vi laddade flera enheter samtidigt blev siffrorna något lägre, utan att vi ens var i närheten av att slå i taket på 165 watt. Vi provade med de inbyggda kablarna, med Apples original samt ett gäng andra – men fick samma resultat med alla. Ofta har vi visserligen sällan så bråttom när det gäller en powerbank, då den hänger med oss där vi är, men lite störande är det allt.

Med flera prylar inkopplat samtidigt gick det inte så fort.
Skärmen måste vi säga tillför något extra och det är kul att se hur snabbt man laddar sina prylar, och vi kan med säkerhet säga att det här är powerbanken som kommer få följa med på event framöver. Det enda som oroar lite är hur repig skärmen kommer bli efter något års flängande i ryggsäcken, men där får vi återkomma.