Recensioner

Ankers projektor Nebula Mars II Pro låter oss se klart igen

720p

Bärbara projektorer var länge något som vi inte tagit i med tång ens.

Grynig bild, ljussvag och fel perspektiv är vad vi kunnat förvänta oss från bärbara projektorer. Anker Nebula Mars II Pro har fått vidtecknad att öppna ögonen och en ny värld har öppnat sig.

Att ställa en projektor mot en TV kan man göra men det här är en bärbar projektor. Det här är två helt olika användningsområden. Visst det går att använda TVn utomhus och det går att använda projektorn hemma. Men medan TVn är en produkt som höjer filmupplevelsen i hemmet är den bärbara projektor det som förhöjer upplevelsen med en film. Mars II Pro följer med oss på resan, till kompisarnas trädgård eller hotellrummet.

Anker Nebula Mars II Pro

Anker Nebula Mars II Pro är en liten kompakt projektor som även har en högtalare inbyggt. Det betyder att den också extraknäcker som högtalare när vi inte använder projektorn. Mars II Pro klarar sig helt utan kablar. Med ett inbyggt batteri och ett läderhandtag på toppen är den tänkt att bäras till nya platser. Från Google Play eller App Store kan vi ladda ner en app som hjälper oss att navigera i menyerna. Det är fullt möjligt att navigera med knapparna på projektorn och det följer med en fjärrkontroll i lådan när vi köper den. En sådan bör dock ha en GPS tracker på sig om den ska bli långvarig.

Anker Nebula Mars II Pro

För att slå på Mars II Pro räcker det med att vi drar undan skyddet framför linsen. Det första som händer då är att Keystone kickar in, det vill säga att bilden automatiskt kalibrerar vinkel efter ytan som den projekteras mot och sen på bara sekunden autofokuserar projektorn. Inget mer manuellt ställa in vinkel och skärpa. Allt sker automatiskt och har fungerat 100% av tillfällena vi testat det. I menysystemet hittar vi apparna Youtube och Netflix förinstallerade. Mars II Pro har även Miracast om vi vill kunna spegla vår telefon direkt mot projektorn.

Anker Nebula Mars II Pro

För att börjar titta behöver vi först ansluta den till vårt WiFi-nätverk hemmavid (eller om vi skapar en hotspot med vår telefon). Väl på nätverket kan vi ladda ner de appar vi vill ha. Mars II Pro kör på Android 7.1 och i app-butiken i menysystemet hittar vi alla de appar vi kan tänkas vilja ha. I operativsystemet möts vi av apparna: Inställningar, Nätverk, Apphanterare, Filhanterare och HDMI. Från Filhanteraren kan du köra filer från ett USB -minne eller från projektorns 8 GB interna minne.

Anker Nebula Mars II Pro

Det är på baksidan av projektorn som vi hittar alla portarna, det består av ett uttag till nätadaptern, en HDMI-ingång för anslutning till en dator eller annan videokälla och en USB Type-A-port som passar ett USB minne, plus en ljudutgång för anslutning till hörlurar eller externa högtalare. Projektorn har även Wi-fi och bluetooth. Bluetoothkopplingen fungerar åt båda hållen. Dels kan vi använda projektorn som en bluetoothhögtalare och dels kan vi parkoppla den med bluetoothhögtalare för att få ännu mer kräm i ljudet. Ljudet som är i Mars II Pro är inte fy skam. Det är ett par 10 watts högtalare på varje sida av projektorn som låter ovanligt bra för att samtidigt komma från en projektor som baktill har en fläkt som susar.

Anker Nebula Mars II Pro

Anker Nebula Mars II Pro har ett inbyggt uppladdningsbart batteri med en kapacitet på hela 12500 mAh. Det ger oss hela första sagan om ringen filmen men inte andra. Tre timmars filmuppspelning kan vi alltså kräma ut ur projektorn. Sen behöver vi koppla in strömsladden. På undersidan av projektor har vi ett gängat hål som passar för att montera den på ett stativ.

I mörker börjar vi närma oss 100″ innan vi tycker att bilden blir för allt för ljussvag. I ett rum med studiolampor som ska simulera dagsljus hamnade vi runt 50″ innan vi tyckte att den blev för ljussvag för att titta på. Upplösningen på bilden från Anker Nebula Mars Pro är på 720p (1280×720 pixlar). En upplösning som inte är den högsta bland bärbara projektorer man absolut inte den sämsta. Anker Nebula Mars II Pro har 500 lumen vilket i sammanhanget får anses som mycket ljusstarkt. Anker har flera olika bärbara projektorer men det här är den med högst lumen.

Anker Nebula Mars II Pro

Anker Nebula Mars II Pro är en produkt presterar över våra förväntningar. Nästa gång det är grillfest följer den med tillsammans med TV-spelet för lite riktig turnering utomhus.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!