Smarta Hem

Appen HomePass får stöd för Matter-koder

Håller reda på alla dina installationskoder

Appen HomePass har underlättat kodhanteringen för HomeKit-användare i många år. Nu uppdateras appen till att även ha stöd för kommande Matter-koder.

HomePass for HomeKit är en briljant app för oss med många installationskoder att hålla reda på. Det appen gör är att mer eller mindre hålla reda på alla koder som följer med produkter som installeras i Apple Home. Nu har utvecklaren uppdaterat appen så att den även kan lagra och hålla koll på koder för den nya IoT-standarden Matter.

Varje produkt som installeras i ditt hem via en kod för HomeKit eller Matter kommer nu att sparas i appen. Fördelen med detta är att du slipper hålla koll på all dokumentation, förpackningar eller andra lösbladssystem som behövs vid eventuella ominstallationer.

När en produkt ska installeras i Matter görs detta via en unik kod och dessa kan dels genereras via en app eller finnas med vid köp när kompatibla produkter börjar säljas. Koden används vid installation av enheten så det är viktigt att denna inte kommer bort.

HomePass for HomeKit har nu stöd för olika typer av Matter-koder som QR, NFC eller text. Appen kostar 2,99 dollar (engångssumma) och rekommenderas varmt. Mer information finns på utvecklarens hemsida.

Källa: 9To5Mac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!