Apple

Apple breddar Self Service Repair

Laga dina och andras prylar

Från och med imorgon finns möjligheten att beställa verktyg, handböcker och delar direkt från Apple för de som känner att de vill och kan reparera M1-datorer. Till en början enbart i USA. 

Apple lanserade reparationsprogrammet för privatpersoner för iPhone 12, iPhone 13 och iPhone SE (3:e generationen) tidigare i år och nu utökas det alltså även till Mac. Till att börja med gäller det Macbook Pro och Macbook Air med M1-chipp.

Det kommer att finnas kit för mer än ett dussin olika typer av reparationer som exempelvis skärm, batteri och trackpad. Efter att man har studerat handboken beställs delarna från en särskild butik, Apple Self Service Repair Store. Utbytta delar kan sedan skickas tillbaka till Apple för återvinning, vilket ger en viss rabatt vid nästa inköp. 

Vill man inte köpa utrustningen finns också möjlighet att hyra den under en vecka och sedan skicka tillbaka den till Apple. 

Enligt Apple kommer programmet att utökas till Europa senare i år och i och med det kommer även finnas möjlighet att beställa reparationskit till andra Mac-modeller. 

Källa: Apple

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!