Apple

Apple drar tillbaka iOS 17.3-betan då den kan skapa problem vid uppdatering

Hamnade i en tråkig loop

Igår släppte Apple iOS 17.3 beta 2 men strax efter att den släpptes så drogs den tillbaka då vissa användare hamnade i en loop där enda alternativet var att blåsa telefonen och kasta in en säkerhetskopia på nytt.

Det finns både för- och nackdelar med att beta-testa nya mjukvaror och medans det kan vara jätteroligt att testa nya funktioner tidigt så är det mindre roligt när saker inte fungerar som det ska. Igår runt 19-tiden svensk tid så släppte Apple den senaste betan av iOS 17.3 till utvecklare och strax efter så började användare rapportera in att deras telefoner hamnade i en uppdaterings-loop. Enda lösningen för de som är drabbade är att koppla in telefonen mot en dator och blåsa den och sedan kasta in sin säkerhetskopia på nytt.

Några timmar efter att betan var släppt så valde Apple att dra tillbaka den och undertecknad kastade sig på uppdateringsknappen igår vid 19-tiden men för mig gick det utmärkt att uppdatera. Många medier rapporterar detta som att telefonerna är brickade vilket inte stämmer. En brickat enhet betyder mer eller mindre att den inte går att rädda och är praktiskt taget elektronikskrot. Så är alltså inte fallet här utan en återställning via dator löser problemet.

Kör du betaversioner av några mjukvaror, isåfall på vilka prylar?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!