Apple

Apple ger vika – RCS kommer till iMessage

Under nästa år

Många har länge velat att Apple ska hoppa på RCS som har varit standard i Android-telefoner under en längre tid och nästa år är det dags.

RCS som står för Rich Communication Service är numera nästan en branschstandard för meddelanden på mobiltelefoner som är mer säkert än SMS och MMS men Apple har länge valt att inte stödja RCS. En talesman hos Apple har gått ut och meddelat att RCS kommer komma under nästa år. Apple fortsätter med att säga att RCS kommer fungera vid sidan av iMessage som fortsatt (enligt Apple) är det säkraste och bästa sättet för kommunikation.

Att Apple nästa år släpper stöd för RCS-protokollet betyder att kommunikationen mellan en Android- och Apple-enhet kommer bli betydligt smidigare. Istället för att ett SMS eller MMS skickas mellan enheterna så kommer det istället gå via RCS och det innebär att bilder och videos kommer skickas i högre upplösning, man ser när någon skriver ett meddelande, läskvitton kommer finnas, reaktioner och bättre stöd för gruppchattar och det kommer gå att dela sin position. RCS på en iPhone kommer precis som på Android även att fungera över WiFi så detta är glada nyheter för alla parter, oavsett om man använder en eller iPhone eller Android-telefon.

Via 9To5Mac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!