Apple

Apple har släppt iOS 17.4 – en stor uppdatering för oss i EU

Nu är det dags för alternativa App Stores

Apple har idag släppt iOS 17.4 som är en ganska liten uppdatering om du bor utanför EU men för oss blir det en hel del som ändras på gott och ont.

I den nya uppdateringen kommer Apple låta utvecklare skapa appmarknadsplatser, det vill säga egna App Stores där det kommer gå att ladda ned appar. Apple kommer fortfarande att granska dessa alternativa app-butiker och att de ens släpper alternativa butiker beror på att EU har krävt att Apple ska följa förordningen om digitala marknader (DMA).

Utöver alternativa affärer så kommer utvecklare kunna släppa webbläsare med sina egna webbläsarmotorer och de behöver således inte använda sig av WebKit. Det kommer även gå att välja en annan standardwebbläsare än Safari och det alternativet kommer ges första gången vi öppnar upp Safari efter vi har uppdaterat. En annan nyhet på grund av EU:s krav är att det kommer gå att välja alternativa betalningsmetoder, men än så länge har vi inte hört om någon är på gång med någon egen lösning här i Sverige. Utöver det kommer även följande nyheter:

Emojier

  • Nu finns nya emojier i emoji­tangentbordet: en svamp, fenix, lime, bruten kedja och ett skakande huvud.
  • 18 emojier av personer och kroppar kan nu vändas i valfri riktning.

Podcaster

  • Med transkriberingar kan du följa med i ett poddavsnitt med text som synkroniseras med ljudet på engelska, spanska, franska och tyska.
  • Du kan läsa transkriberingar av poddavsnitt i sin helhet, söka efter ett ord eller en fras, spela upp från en viss punkt och använda dem med hjälpmedels­funktioner som Textstorlek, Öka kontrast och VoiceOver.

Den här uppdateringen innehåller följande förbättringar och buggfixar:

  • Musikigenkänning gör att du kan lägga till låtar du identifierat i dina spellistor och i biblioteket i Musik samt i Apple Music Classical.
  • Siri har ett nytt alternativ att läsa upp meddelanden du tar emot på alla språk som stöds.
  • Skydd för stulen enhet stöder alternativet att höja säkerheten på alla platser.
  • I Batterihälsa i Inställningar kan du se antal battericykler, tillverkningsdatum och första användning på iPhone 15- och iPhone 15 Pro-modeller.
  • Åtgärdar ett fel där kontaktbilder är tomma i Hitta.
  • Löser ett fel för användare med dubbla SIM-kort där telefonnumret ändras från det primära till det sekundära och visas i grupper som de skickat meddelande till.
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!