Apple

Apple HomePod återlanseras med fler smarta funktioner

När bra ljud "Matters"

När Apple återlanserar HomePod är det med en form och design vi känner igen men med betydligt fler smarta funktioner.

Framförallt får vi nu samma stöd för Matter (både som hubb och som uppkopplad högtalare) och Ultra Wideband-teknik som lillasyskonet HomePod mini har. Dessutom fungerar den som Thread border router. Därför är det primärt en enhet som vi frågar saker om via Siri.

HomePod gen 2 kan precis som HomePod mini höra om brandlarmet går därhemma. Så fall skickar den en notis till din telefon. Även Temperatur- och fuktighetssensor finns inbyggt. Temperatur och fuktighetssensor finns även i HomePod mini men kommer aktiveras via en mjukvaruuppdatering inom en snar framtid.

Apple utlovar “en djup fyllig bas, naturligt mellanregister och klara höga frekvenser”. Lustigt vore ju annars. Men det var inte ljudet vi klagade på när det kom till gamla HomePod. Egentligen var det ingenting vi klagade på förutom att den försvann. Samt att Siri inte gick att använda på Svenska. Allt detta är löst.

Apple Homepod 2 Stereo

Priset för HomePod gen 2 är 4000 kronor på svensk mark. Norpar du en i USA så är priset 299 dollar. Det är samma pris som gamla HomePod sänktes till innan den utgick. Till det kommer försäljningsskatt. Bäst gör sig HomePod som stereopar med två stycken. Använder du det tillsammans med Apple TV så får du både atmosfäriskt ljud både från Dolby Atmos och andra typer av signaler.

HomePod kan beställas från och med nu och levereras den 3 februari.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!