Apple

Apple jobbar på SportsKit till iOS och tvOS

Långa strängar på Bengt

Kod i Apples senaste betaversion av iOS visar på ett ramverk som de kallar för SportsKit

Apple tillhandahåller ett antal ”kitramverk” för att göra det möjligt för tredjepartsutvecklare att utöka Apple-tjänster. Det är 9to5mac som upptäckt ett nytt kitramverk under namnet SportsKit som skall fungera till iOS och tvOS. Ramverket ska koppla ihop Siri, Apple TV appen och Hemskärmens Widgets.

Att Apple ökar sitt fokus till allt fler områden har knappast undgått någon och sport är ett som Apple i och med sin tv satsning fått mer kompetens inom. Från iOS 15.2 har 9to5mac hittat kod på ett privat ramverk i systemet. Att ramverket är privat betyder att det inte kommer vara tillgängligt för alla utvecklare. Det har tidigare funnits rykten om att Apple själva kommer att göra en större satsning på att leverera sport på Apple TV+. Detta tillsammans kan möjligen innebära att Apple gör en satsning på att knyta allt fler sporttjänster och avtal till sig.

9to5mac lyckades få hemskärmens widget att visa sportresultat live. Men mycket mer än så vet vi inte om SportsKit. Siri har länge kunnat visa sportresultat på skärmen när vi frågar henne och det här kan vara en förlängning av den funktionen som nu letar sig vidare till resten av iOS och tvOS.

Källa: 9to5mac

Vi finns på Patreon!

Vi ser att du har en AdBlocker på! Vår dröm är att kunna erbjuda er det senaste inom konsumentteknik utan att behöva fläska på med annonser. Vill du hjälpa oss att göra det till verklighet?

Stöd oss via Patreon!

Kommentarer