Apple

Apple Music Classical lanseras den 28 mars

Går att förbeställa redan idag

Apple kommer inom kort lansera en helt ny app som heter Apple Music Classical som inriktar sig till alla som älskar att lyssna på klassisk musik och som vill grotta ned sig i biografier och mycket annat.

Apple Music Classical kommer att erbjuda hundratals sammanställda spellistor, tusentals exklusiva album, biografier om kompositörer, guider om olika viktiga verk och musiken går att spela upp i 192 kHz/24 bit Hi-Res Lossless. Tjänsten är bara tillgänglig genom att teckna ett abonnemang av Apple Music och har du redan ett abonnemang så kan du redan idag förhandsboka appen i App Store så kommer den automatiskt laddas ned på lanseringsdagen.

Apple Music Classical:

  • tusentals exklusiva album
  • möjlighet att söka på kompositör, verk, dirigent och till och med katalognummer för att hitta specifika inspelningar på ett ögonblick
  • bästa möjliga ljudkvalitet (upp till 192 kHz/24 bit Hi-Res Lossless) med tusentals inspelningar i fylligt rumsligt ljud
  • kompletta och korrekta metadata så att man vet exakt vilket verk och vilken artist som spelas
  • tusentals redaktionella kommentarer med bland annat biografier, beskrivningar av viktiga verk med mera.

Lansering sker den 28 mars och appen släpps i hela världen förutom Kina, Japan, Sydkorea och Taiwan. Appen finns enbart till iPhone men en Android-app kommer släppas inom kort. Apple skriver även att det kommer krävas en internetanslutning för att lyssna på musik i Apple Music Classical. Vill du förhandsboka appen så du har den i din iPhone vid lansering så kan du klicka dig vidare till App Store.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!