Apple
Apple Watch Series 6 och Ultra

Apple pausar försäljning av Apple Watch Series 9 och Ultra 2

Här i Sverige fortsätter klockorna säljas

Apple anklagas för patentintrång och tvingas pausa försäljningen av smartklockorna i USA.

Apple kommer att sluta sälja Apple Watch Series 9 och Ultra 2 i USA den här veckan. Den amerikanska handelsmyndigheten International Trade Commission (ITC) har beslutat att stoppa försäljningen av Apples klockor under utredningen.

Den långtgående dispyten mellan Masimo och Apple går tillbaka tio år i tiden. Masimo och Apple ska då ha haft flera möten gällande sensorer för syrenivå i blodet. Men det blev aldrig något samarbete mellan bolagen och Masimo hävdar att Apple var där för att stjäla information. När Apple väl släppte en Apple Watch med dessa sensorer i Series 6 under 2020 kom en stämningsansökan in på skrivbordet.

ITC har nu kommit fram till att det kan röra sig om patentintrång hos Masimo och stoppar försäljningen av senaste Apple Watch-modeller med sensorer för syrenivå i blodet. Försäljningsstoppet gäller endast i USA från och med torsdag för Apple själva och återförsäljare från och med juldagen. Vi får se vad det här innebär när vi får det slutgiltiga svaret och om det kommer att ha effekter för oss i övriga länder.

Via: 9to5mac 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!