Apple

Apple stöttar lagförslag för reparationsrätt i Kalifornien

Vindarna vänder

Apple har historiskt sett kritiserat olika krav på rätt att kunna reparera elektronikprylar men den här gången har de nog säkrat alla punkter för den nya lagen.

Under veckan har Apple visat sitt stöd för Right to Repair-lagförslaget SB 244 i delstaten Kalifornien. I ett brev till senator Susan Talamantes Eggman bad Apple att delstaten röstar fram den nya lagen snarast möjligast. Innan vi hyllar Apple för mycket får vi anta att Apples reparationsmöjligheter som tillkommit senaste åren gör att de automatiskt uppfyller alla kraven som lagen kräver. Som att erbjuda komponenter och olika program med krävande kontrakt för reparatörer.

Sen har vi det där reparationskitet som går att låna hem som kostar nästan lika mycket som att lämna in produkten för reparation hos Apple. Lagen kommer även att sätta krav på reparatörer att inte erbjuda undermåliga komponenter och bättre skydd för kunder som köper reparationstjänster. Eftersom den här rörelsen av reparationsrätt har påverkat Apple till där de är nu och deras hyllning till lagförslaget gör ändå att vi tror på framtiden – och Apple.

Via: Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!