Apple

Apple visar upp Apple Watch Series 9

Äntligen en ny processor

Apple börjar kvällen med att visa upp Apple Watch Series 9 som kommer med bland annat en helt ny processor som ska vara upp till 30% snabbare än Series 8.

Nytt är också att kommandon till Siri körs lokalt på klockan och vi får även NameDrop på Apple Watch S9.

Series 9 har fått en Retina-skärm med upp till 2000 nits, 2 gånger ljusstyrkan från Series 8 och kan gå ner till 1 nits ljusstyrka.

Utöver detta har Apple gett Watch S9 bättre stöd för gester. För vanliga situationer där din andra hand kan vara upptagen. “Vi tror att du kommer att använda det här hela tiden.” Apple kallar det för Double Tap, tryck två gånger på tummen och pekfingret. Du kan använda gesten för att svara på eller avsluta ett samtal. Det går även att stänga av en timer. snooza larmet och pausa musik. Double Tap kommer att vara tillgängligt under nästa månad.

Aluminiumvarianten av Apple Watch Series 9 kommer i en ny läcker rosa färg.

Watch S9 är den första klockan från Apple med 100% återvunnen kobolt i batteriet, sport loop-bandet har även det gjorts om till 82% återvunnet tyg. Klockan är företagets första produkt som är helt koldioxidneutral. Förpackningen till Series 9 är 100 % fiberbaserad och mer kompakt, med en ny, mindre form. Med detta kan Apple transportera upp till 25 % fler klockor på samma yta som tidigare, med mer koldioxidsnåla fraktsätt som sjöfrakt.

Apple Watch Series 9 går att beställa från och med idag och kan köpas i butik fredag den 22 september. Även de nya armbanden finns att beställa idag och i butik nästa fredag.

Priset för Apple Watch Series 9 börjar på 5 695 kronor och Apple Watch SE kostar från 3 495 kronor.

Operativsystemet watchOS 10 blir tillgängligt på Apple Watch Series 4 och senare måndag den 18 septemer (kräver en iPhone XS eller senare med iOS 17).

Artikeln uppdateras löpande.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!