Apple

Apple Watch Ultra för extremsportare

Ska passa vem som helst som vistas i krävande miljöer både på land och i vatten

Apple Watch Ultra är framtagen för de tuffare miljöerna. Mer robust konstruktion och konstruerad för att hålla i mer utmanande situationer.

Efter presentationen av Apple Watch och Apple Watch SE presenterades Apple Watch Ultra. Nya Apple Watch Ultra är framtagen för personer som utövar extremsporter både på land och i vatten. Klockan tål höga temperaturer och miljöer som normalt är påfrestande för vanliga klockor. Apple Watch Ultra är tillverkad av titan i flyg- och rymdkvalitet och ger den perfekta balansen mellan vikt, hållbarhet och korrosionsbeständighet. Skalet höjs upp för att omge alla kanter av den platta safirkristallen framtill som skyddar Retina-skärmen. Skärmen som går upp till 2000 nits är alltså två gånger ljusare än någon tidigare Apple Watch-skärm. Den nya åtgärdsknappen har en orange färg med hög kontrast är lätt att anpassa för omedelbar tillgång till en mängd funktioner så som träningspass och mer.Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra är utrustad med en action-knapp som har olika funktioner beroende på vilken applikation som används. Action-knappen kan användas för att ta mellantider och aktivera andra funktioner däribland en inbyggd siren på 86 decibel som kan användas vid behov i ödsliga miljöer.

Apple Watch Ultra

Med en batteritid på 36 timmar behöver du inte tänka på att ladda. Apple påstår att Watch Ultra kommer med upp till 36 timmars batteritid per laddning under normal användning och ett nytt strömsparläge med minskad användning av GPS och pulsavläsningar som förlänger batteritiden till upp till 60 timmar per laddning kommer att finnas tillgänglig i en framtida watchOS 9-programuppdatering senare i år, enligt Apple.

Apple Watch Ultra

Även urtavlorna har utvecklats och är de mest avancerade som kommit från Apple så här långt. En av urtavlorna visar även en kompass så du vet var du befinner dig. En ny Wayfinder-urtavla designad för Apple Watch Ultras större skärm inkluderar en kompass och plats för upp till åtta komplikationer. Det finns också nya träningsvyer som segment, uppdelningar och höjder och som ger viktiga mätvärden på ett ögonkast.

Apple Watch Ultra

En av urtavlorna visar all information i rött vilket är optimalt i vissa miljöer där kontrast behövs. Klockan har även 3 mikrofoner för att kunna fånga upp ljud i utsatta miljöer. När det gäller GPS så finns både L1 och L5 att tillgå, vilket är bra i områden där täckningen annars kan vara begränsad.

Apple Watch Ultra

Mer avancerade armband presenterades också som tål miljöer både på land och i vatten. Klockan lämpar sig väl för den som dyker och klarar WR100. Väl i vattnet mäter den även djupet och temperaturen är du befinner dig. Certifieringen EN 13319 är också på plats när Apple Watch Ultra lanseras.

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra kommer att kosta gå på 10995 kronor, kan beställas idag och blir tillgänglig den 23 september.

Artikeln uppdateras löpande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!