Apple

Apples VR är äntligen här efter alla år

Vision Pro blev namnet

Apple Vision Pro är här för att ta Apple in i Mixed Reality och den får ett helt nytt operativsystem och möjligheter vi faktiskt inte kunnat ana.

Vision Pro

Det blev inga typiska skärmar, det blev inget VR-headset som vi tidigare har sett utan det blev något helt nytt från Apple. Det blev en mer personlig dator som vi bär som glasögon med en flytande hemskärm direkt ovanpå din omgivning. Ikoner och det du interagerar med flyter i din vy och det kommer att kännas helt naturligt enligt Apple.

Upplevelser kommer att anpassas helt efter ditt tycke som att se en film och justera bioduken så den tar över ditt synfält precis som på biografen. Ett smidigt rullhjul på ovansidan av Vision Pro kommer att hjälpa dig att anpassa vyn. Handgester, ögonrörelser och röststyrning kommer att vara hur du interagerar med Vision Pro och Apple lovar att det kommer kännas otroligt.

Vision Pro är helt i anpassad aluminium med stretchtyger formad för att sitta flexibelt runt huvudet. Det finns en knapp för att ta bilder och en Digital Crown på ovansidan. Du kommer att kunna köpa nya band precis som med Apple Watch och andra tillbehör som ett externt batteri med tvåtimmars batteritid. Skärmarna är micro-OLED med 23 miljoner pixels som är som två 4K TV-skärmar för varsitt öga med tre skärmlinser som Apple säger ska ge otrolig skärpa och klarhet. På utsidan finns 4 kameror, flera ir-sensorer och mycket mer samtidigt som den håller sig nedkyld tack vare M2-chippet och R1-chippet som levererar prestandan.

Arbete

Precis som på dina andra enheter från Apple så kommer du att kunna använda alla kända appar. När du behöver arbete slipper du ta av din Vision Pro – den ska nämligen se till att ditt arbete blir enklare. Få allt du behöver för att göra ditt jobb utplacerat i flytande fönster i din vy. Du kommer att kunna placera ut allt som du behöver det för ett bra arbetsflöde. Du kommer att kunna använda Magic Keyboard eller Magic Trackpad med Vision Pro och om du behöver din MacBook kommer du att kunna placera den i din vy och öppna skärmen för att få upp den som ett flytande fönster i Vision Pro.

3D och Spatial Audio

Med Vision Pro kommer du att kunna fota och se flytande 3D-bilder och videos som känns som verklighet i din miljö. Filmtittandet kommer att kunna ses på en justerbar skärm i upp till 100 tum på 3D-filmer med Spatial Audio. Apple Arcade kommer till Vision Pro och förhoppningsvis fler spel skräddarsydda för Apples nya Vision Pro.

Egen App Store och Optic ID

Vision Pro kommer att ha en egen App Store där den kommer ha skräddarsydda appar men så klart kommer utvalda appar från andra OS att fungera. Nya Optic ID kommer att vara Vision Pros svar på Touch ID och Face ID där den kommer att identifiera just dina ögon.

Priset

Prislappen landade på 3 499 dollar och Apple försökte jämföra det med att du köper en ny TV och hemmabioljud. Men du kommer att ha chans att spara ihop till Vision Pro som inte kommer att släppas förrän nästa år.

 

(Uppdateras)

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!