Ni kanske inte heller är riktigt redo att börja tänka på snö, kyla, mörker och vinter men Blossa har tänkt på det länge och har nu presenterat årets glögg och den kommer ta oss till Skottland.
Blossa 24 tar oss som sagt till Skottland med en vit starkvinsglögg där de behåller den klassiska kryddblandningen men adderar en rökig, skotsk whisky som toppas med sjögräs, eller rättare sagt algen dulse. Sjögrässmaken ger inte bara en smak av lite sälta och umami utan är även en pik mot det legendariska sjöodjuret som gömmer sig i Loch Ness.
Precis som vår svenska glöggtradition är whiskyn en viktig del av Skottlands historia och kulturarv. Årets glögg blir därmed en hyllning till dryckeshantverket. När vi experimenterade med smakerna visade det sig att whiskyn inte bara var ett spännande inslag utan den harmoniserade också utmärkt med kryddorna i glöggen, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.
Blossa 24 kommer lanseras i två varianter, en med alkohol och en alkoholfri där glöggkryddorna har dragit i whisky för att fånga upp smaken och sedan har de avalkoholiserat vinet. Blossa har även delat med sig av serveringstips och den går lika bra att avnjuta kall som varm och med fördel i ett lågt whiskyglas och varför inte med en stor isbit i. Istället för att ha något sött tilltugg till glöggen så passar något salt så som nötter bättre.
Källa: Blossa