Digital Livsstil

Bard från Google byter namn till Gemini

Gemini Advanced kommer att kosta 255 kronor i månaden

Ryktet visade sig stämma och Bard byter namn till Gemini. Googles Bard blir nu Gemini som blir ett samlingsnamn för att representera företagets AI-modeller.

Bard från Google byter nu namn till Gemini vilket det ryktats om i någon veckas tid. I samband med detta har Google presenterat lite information kring vad detta innebär och lite av möjligheterna som nu kommer att finnas.

Gemini Advanced

Det går redan nu att chatta med Gemini och deras Pro 1.0 modell som finns på över 40 språk och i fler än 230 länder och territorier. Nu lanseras Gemini Advanced för att hjälpa människor att enkelt samarbeta med det bästa som Google AI har att erbjuda.

Gemini Advanced kommer att ge användare i fler än 150 länder and territorier tillgång till Ultra 1.0. Detta är den största och mest kapabla AI-modellen från Google som är ännu bättre på mycket komplexa uppgifter som kodning, logiska resonemang samt att följa nyanserade instruktioner och samarbeta i kreativa projekt. Den finns nu tillgänglig på engelska och den kommer att expanderas till fler språk över tid.

Gemini Advanced kommer att finnas tillgänglig som en del av det nya paketet Google One AI Premium Plan som kostar 255 kronor per månad (provperiod som börjar med två månader utan kostnad). Planen kommer att bland annat att innefatta det bästa från Google AI och mycket av det som finns med nuvarande Google One Premium-planen, som exempelvis 2 TB lagring. Prenumeranter med AI Premium kommer snart att kunna använda Gemini i Gmail, Docs, Slides, Sheets och mer.

Dessutom meddelar Google att i takt med att de bygger ny teknologi så fortsätter de att göra detta med ansvar i centrum. För att minimera risker för eventuellt otryggt innehåll eller fördomar byggs det in säkerhet och trygghet i produkterna från början och i linje med företagets AI-principer. Innan vi lanserade Gemini Advanced genomförde vi omfattande säkerhets- och trygghetskontroller. Mer information om detta arbete finns att läsa i den tekniska rapporten för Gemini.

Gemini med Gemini och Gemini Advanced kommer också att lanseras som en app till mobilen på utvalda marknader. Inledningsvis som en egen app för Android och via Google-appen på iOS.

Källa: Pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!