Samhälle

Bedrägare utnyttjar det höga elpriset – försöker lura på folk mirakelprodukter

Från "snabbt bredband" till "billig el"

Just nu syns reklamkampanjer där man säljer en liten låda som kopplas in till eluttaget och sedan utlovas mycket billiga elpriser.

Även här på Teknikveckan har reklamen visats. Det hela är naturligtvis bara bluff och båg. Det går inte inte att minska elkostnaden genom att koppla in ännu mer elprylar.

Förfarandet känns igen från tidigare. Då har det handlat om en box som ger mycket snabbt bredband, för en bråkdel av kostnaden.

När du ser denna typen av reklam så skall du ignorera den. Om du vill anmäla den högerklickar du på bilden och välj kopiera länk. Maila sedan [email protected] länken så att vi kan skicka den vidare till våra annonsbolag.

Därför riskerar fake-reklam att synas på Teknikveckan

Teknikveckan är uppkopplade mot system som realtids-budar på annonser. Detta kallas programmatiska annonser och är helt robotstyrt. Naturligtvis finns det många lager av skydd mot bedrägliga annonser. Ibland slinker det dessvärre igenom.

Bästa sättet att skydda sig mot det hela är att tänka en runda till. Om det nu var så att en box kunde  minska elräkningen med 90 % så hade den sålts i varenda elektronikbutik sedan länge och vi hade inte haft regeringar runt om i Europa som riskerar falla på grund av det höga elpriset.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!