Smarta Hem

Bilder läcker ut på Ikeas nya högtalare

Nya samarbetet med Sonos är en tavla med ljud

Det har viskats en del kring den kommande högtalaren från Ikea i samarbete med Sonos. Nu har den dykt upp på den amerikanska hemsidan för Ikea.

Huruvida det är ett misstag eller inte så lär den få snabb spridning på tekniksajterna runt om i världen. Det ryktas om ett Ikea-event den 14 juni 2021 där den antagligen presenteras officiellt men nu kan vi bjuda på lite information kring denna.

Det rör sig alltså om en tavla med inbyggd högtalare som kommer med ramar i färgerna svart och vitt. Framsidan ser ut att ha någon form av tryckt motiv i ljusare färg som ger en kontrast mot bakgrundena. Namnet är bekant med ett tillägg på engelska i dagsläget, vad det blir på svenska återstår att se; SYMFONISK Picture fram with Wi-Fi speaker. Tavelhögtalaren ser ut att få utbytbara fronter vilket innebär att du kan anpassa den efter din inredning i hemmet. Givetvis kompatibel med existerande högtalare från SYMFONISK-serien. Gruppera flertalet högtalare och njut av multirumsljud i hemmet och nu på ytterligare ett kreativt sätt utöver lampan som finns sedan tidigare.

Ikea Symfonisk Tavelhögtalare

Högtalaren kan hängas på väggen, lutas mot väggen eller placeras på golvet – valfrihet är ledordet här. Storleksmässigt kan de kombineras med FLOALT, ljuspaneler för läcker inredning.

Så här säger Sara Morris, Senior Principal Product Manager på Sonos:

”By working together with the designers we were able to keep the thin edge of the picture frame while hiding a deeper acoustic volume behind it. Together with a waveguide, this let us make big room filling sound from what looks like a thin speaker.”

Installeras via Sonos 2-appen och dessutom har de stöd för AirPlay2 vilket gör att du kan integrera dessa i ditt HomeKit-hem också! Stöd för Spotify Connect finns också.

Måtten i cm är: bredd 40,24 – höjd 55,88 – djup 5,08. Kabellängden är 380,52 cm.

Priset är $199 vilket säkerligen blir runt 2095 kr här i Sverige.

Den stora frågan är: Hur är ljudet och kommer du att köpa en?

Källa: Input Magazine

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!