Apple

Bloomberg: iOS 18 kan vara den största uppdateringen för iPhone någonsin

Redan i sommar kommer betan

Våren närmar sig med stormsteg och i början av juni kommer WWDC gå av stapeln där Apple visar upp sina nya mjukvaror och Bloomberg påstår att de kommer slå på stora trumman i år.

Mark Gurman skriver i sitt senaste nyhetsbrev att det kommande iOS 18 har potentialen att bli den största uppdateringen någonsin för iPhone. Gurman har mer information om det kommande nyhetsbrevet som han kommer släppa inom kort men två funktioner som kommer göra stor skillnad i höst är stöd för RCS och en helt omgjord Siri.

RCS är ett protokoll som går att använda av alla tillverkare och påminner mycket om hur iMessage är idag. Den stora skillnaden är att du får samma upplevelse oavsett om du skriver på en iPhone eller en Android-telefon. Några av fördelarna med RCS som iPhone kommer få under året när stödet släpps är högre upplösning på bilder och videos, röstmeddelanden, vi ser när motparten börjar skriva, vi kommer ha lässkvitton, förbättrat stöd för gruppchattar och WiFi-meddelanden. Inget av ovan är egentligen några nyheter om två personer med iPhone skriver med varandra men bjuder vi in en tredje person som har en Android så fungerar inget av det.

Det har även ryktats att Apple kommer att göra om Siri från grunden och den ska bli betydligt smartare och mindre styltig än vad Siri är idag tack vare avancerad AI. Om Apple kommer kunna komma upp samma klass som bland annat ChatGPT återstår att se.

Källa: Bloomberg

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!