Recensioner

Brydge Air Max+ gör din iPad komplett

Styrplattan är fantastisk

Att nå upp till Apples standard på styrplattor är ingen lätt uppgift och speciellt inte till en så här låg prislapp.

Brydge är kända för sina tangentbordsfodral i aluminium till iPad med en lite högre prislapp. Men med Air Max+ har de istället försökt nå ut till de kunder som vill ha det bästa möjliga tangentbordet för en lägre prislapp och samtidigt vill skydda sin iPad.

Design

Air Max+ är ett stadigt tangentbordsfodral i plast som lägger på både en rejäl vikt och tjocklek till vår iPad och vågen här visar en vikt på hela 1,3 kg. Men det erbjuder även en 2-i-1 lösning där det medföljer ett skal med magneter anpassat för tangentbordsdelen. Något som är lite märkligt egentligen då iPad är kända för alla sina magneter men troligtvis är det för att minska risken för märken och repor. Skalet lovar även skydd mot 1,2 meters fall och har en bakteriedödande yta.

iPad Air är ju också kända för sina färger som kunder kan välja mellan vilket tråkigt nog förloras helt med detta skal och det är endast ett fåtal ytor som inte täcks, exempelvis runt kameran. Något som dock verkligen imponerar med Brydges fodral är gångjärnet som justerar vinkeln för skärmen och är riktigt stadigt och starkt.

Tangentbordet

Oftast brukar tangentbord i den här storleken få kompromissa på olika sätt för att få plats. Därför är det en fröjd att se hur bra Brydge har lyckats med att få plats med alla tangenter i en lagom storlek. Speciellt för oss i Sverige vars å,ä och ö oftast brukar få mindre tangenter. Muskelminnet från Magic Keyboard fick mig till en början att ha svårt att träffa rätt på Delete och Enter, men detta försvann efter någon dags användning.

Att Brydge även lagt till snabbtangenter för hem, låsning, ljusstyrka, volym, mediakontroller och tangentbordsbelysning gör det ännu bättre. På tal om tangentbordsbelysningen är den riktigt stark och går att ställa in i tre olika nivåer. Tangentbordet i sig är skönt att skriva på och det man kan klaga på är att det hade varit något skönare med lite mer motstånd i tangenterna.

Styrplattan

Det är alltid lite nervöst när man lägger fingrarna på styrplattan till ett tangentbordsfodral för att se hur det känns. Det finns flera exempel då det har varit skakigt och dålig respons. Men Brydge är definitivt inte ett av dessa exempel utan det är en riktigt behaglig känsla att använda deras styrplatta som är nästan exakt lika bra som Apples egna på Magic Keyboard.

Det enda negativa var att förflyttandet av muspekaren kändes lite långsamt först och i inställningar fick det ställas in på maximalt, men efter detta var det en fröjd att använda styrplattan. När det kommer till fysiskt klickande är det endast nedre halvan av styrplattan som är klickbar. Men ställer man in i inställningar att ett lätt tryck räcker så slipper man leta rätt på denna zon.

Dessutom har den stöd för multi-touch så det betyder att man kan styra med nypande för zoom, rotera med dubbla fingrar eller gester med tre till fyra fingrar. Magic Keyboards styrplatta är svårslagen och vi kommer inte närmare än så här och då får vi inte glömma att prislappen är tre gånger lägre än Apples.

Batteri och övriga funktioner

Med användning på två timmar per dag utlovas en batteritid på tre månader utan bakbelysningen på. Med bakbelysning utlovas istället en batteritid på 40 timmar, båda är ganska imponerande siffror och det blir bättre av att fodralet laddas med USB-C. Så det är bara att använda samma kabel man använder till att ladda sin iPad.

Fodralet kopplar upp sig med Bluetooth och Brydge har även en tillhörande app man kan ladda ner för att installera senaste och framtida firmwares. Något som är vanligt bland Bluetooth-tangentbord är att för att skapa kontakt har det krävts en knapptryckning för att den ska vakna och nästan knapptryck för att kunna börja skriva. Med Brydges Instant On så slipper vi detta mer sällan då den lovar ständig kontakt med din iPad i upp till fyra timmar samtidigt som den ligger väntandes i ett batterisparläge.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!