Smarta Hem

Chamberlain lägger ner sin hubb för Apple HomeKit

Låg försäljning sägs vara orsaken men existerande enheter ska fortsätta fungera

Chamberlain som tillverkar garageportsmotorer lägger ner sin hubb för HomeKit. Anledningen sägs vara låg försäljning av produkten.

Amerikanska företaget Chamberlain meddelar idag att de lägger ner sin hubb för HomeKit, Chamberlain MyQ Home Bridge Hub. Företaget är förvisso inte så väl representerade på vår marknad här men nyheten är ändå lite förvånande då fler och fler företag faktiskt lägger till stöd för just Apple HomeKit. Enheten har exponerat garageportsmotorer från Liftmaster och Chamberlain i HomeKit vilket säkert varit till stor hjälp för många då de inte behövt köpa nya motorer.

Chamberlain MyQ Home Bridge Hub kostade 70 amerikanska dollar och enligt uppgift har försäljningen av denna inte motsvarat förväntningarna. Existerande användare behöver dock inte investera i någon ny lösning då de enheter som finns ute på marknaden ska fortsätta fungera med HomeKit. Chamberlain har idag mer än 65 procent av marknaden för garageportsmotorer i USA.

En liten tröst i horisonten kan vara att en del modeller kanske kan uppgraderas till att stödja Matter när den nya IoT-standarden lanseras i höst. Just garageportsmotorer (Access) omfattas av Matter så det handlar väl om vad hårdvaran klarar av när det gäller uppgraderingar.

Källa: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!