Samhälle

ChatGPT Pro kan komma att kosta 42 dollar

Det finns inga gratisrobotar.

OpenAI som börjat se över hur de ska tjäna pengar på sina olika tjänster har börjat närma sig en färdig prisbild för Pro-versionen av ChatGPT.

Enligt uppgifter har OpenAI nu börjat med en pro-version av sin populära AI-chattbot, ChatGPT. Vissa användare har hävdat att de har fått tillgång till en pro-version som kostar 42 dollar per månad. OpenAI har ännu inte bekräftat om detta är ett officiellt test eller om de kommer göra några uttalande om en eventuell lanseringen av ChatGPT Professional.

Enligt skärmdumpar som delats av användare som har åtkomst till ChatGPT har Pro-versionen snabbare svarshastighet, mer tillförlitlig åtkomst och prioriterad tillgång till nya funktioner. Kostnaden för Pro-versionen har dock orsakat en del kontroverser bland användare, med många som uttrycker ilska och besvikelse över prislappen på 42 dollar.

Om gratisversionen kommer finnas kvar även när och om Pro-versionen lanserar är oklart, men 42 dollar kan vara en låg prislapp för de som kan förenkla sina arbetsuppgifter snarare än att enbart få fram matlagningsrecept. ChatGPT ser inte heller ut att få vara ensam kvar på tronen av smarta chattbotar. Flera stora aktörer som Google och Microsoft ser ut att komma att lansera egna chatbottar inom det närmsta.

Via: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!