Apple
Cykeln i fråga

Stulen cykel återfanns med hjälp av AirTag

Göteborgare fick tillbaka sitt vrålåk på momangen!
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Prisjakt

Genom att förse sin Crescent med en AirTag kunde den enkelt och smidigt återtas av de polisära myndigheterna när den blev stulen.

Det var en solig dag i början på veckan i Göteborg som en av våra forumanvändare upptäckte att sin cykel inte längre stod tryggt och säkert där hen hade lämnat den.

Genom den AirTag som hen tidigare monterat på cykeln kunde vrålåket snabbt lokaliseras via Hitta-appen i iOS till ett trevåningshus. Väl vid trappuppgången fick han också direktkontakt med AirTag-enheten. Polisen var snabbt på plats och fann hela upplägget intressant. Inne i trapphuset kunde sedan polisen ihop med cykelägaren se att cykeln befanns sig ungefär 3 meter in i en lägenhet.

Mycket riktigt så återfanns cykeln i lägenheten och vi kan anta att de boende kände både förvåning och kanske till och med en smula skam.

AirTag är inte primärt mot stöld

Solskenshistorian till trots så är inte AirTag byggd att förhindra stöld. Primärt handlar det om att hitta egna borttappade prylar. Till exempel nycklar och plånböcker som dykt djupt ner i soffan eller bara blivit tappade på gatan.

Problemet i sammanhanget är att en AirTag till slut kommer att ge i från sig ett ljud och till och med meddela tjuven via telefonen om denna har en iPhone. Detta för att motverka att AirTags används till att spåra andra människor utan dess medgivande. Det tar dock några timmar innan den säger till.

Allt vanligare – kanske

Vi ringde polisen i Göteborg för att fråga om det här var ett vanligt förfarande. Där hälsar man att det pratas allt mer om olika typer av antistöld-produkter och att representanter för marknaden gärna framhäver hur effektivt det är. Men de kunde inte svara på om det fanns en tydlig uppgång av fall som som detta. Dock låter man hälsa man helt klart ser det som ett smidigt sätt att få tillbaka sin stulna egendom.

Kommentarer