Mobil

Det här är OnePlus Nord CE 2

Vinn den!

OnePlus forsätter att lansera telefoner som om det inte fanns någon komponentbrist

OnePlus Nord CE 2 5G

Senaste tillskottet i familjen är OnePlus Nord CE 2 5G. Trots namnets längd är det en nerbantad version för billig peng. CE står för Core Edition vilket på svenska bäst översätts till kärnvärde. I CE versionen av Nord har OnePlus tagit de viktigast delarna från OnePlus Nord, skalat bort lite till och paketerat telefonen för än ännu billigare peng. Till skillnad från att bara vara en budget telefon så är det här en telefon som vänder sig till ungdomar som spelar mycket, har oregelbundna rutiner och slarvar bort hörlurar.

Laddning

OnePlus Nord CE 2 5G

Det är första telefonen med som kommer efter att OnePlus inkorporerat moderbolaget Oppos funktioner i en av sina telefoner. Warp Charge är nu borta och istället är det Oppos 65W SUPERVOOC Fast Charging som gäller. Batteriet är ett 4,500 mAh som består av två battericeller som laddas parallellt och i och med det har vi en laddningstid som är 0 till 100 på endast 32 minuter. 15 minuter ger oss tillräckligt för att klara en dag. Det här är något som vi på teknikveckan tidigare hyllat. När laddningstiderna sjunker ner till tiden för att ta en ordentlig kopp kaffe kan vi förändra vårt sätt att ladda. Det kan vara allt från en snabbladdning innan fredagens utgång eller att vi spelar non-stop hela helgen. Med åtta stycken temperaturmätare på batteriet säger OnePlus att det ska hållas från att överhettas och tyska TUV har till och med snabbladdningscertiferat telefonen. Men allt är inte guld och gröna skogar i det förlovade snabbladdningslandet. I och med att OnePlus väljer att gå över till Oppos snabbladdning så är laddhuvudet som placeras i väggen försedd med USB-A till skillnad från tidigare OnePlus-telefoner som hade gjort övergången till USB-C. Oppo har tidigare sagt att  de kommer expandera sin laddteknik VOOC, och att två av de första samarbete är med Anker och FAW-Volkswagen. Det kommer alltså framöver kunna gå att köpa snabbladdare till OnePlus från Anker med USB-C i båda ändarna.

Skärm

OnePlus Nord CE 2 5G

OnePlus Nord CE 2 är utrustad med en 6.43” 90 Hz Fluid AMOLED Display. Det är en något mindre skärm än OnePlus 9 Prons 6,7″ skärm måste ändå räknas till en större skärm. 90 Hz är högre än 30 och 60 men lägre än 120. Med 90 Hz kommer vi uppleva att skärmen är mjuk i animationer och skrollande och för alla som inte nagelfar sina skärmar kommer skillnaden från en 120 Hz inte upplevas allt för påtaglig. Det som OnePlus Nord CE 2 har för att än en gång slå på att det här en ypperlig gaminglur är att den har en Touch Refresh Rate på 180 Hz. Touch Refresh Rate är antalet gånger som skärmen kan registrera input under en sekund. I jämförelse har iPhone 13 en Touch Refresh Rate på 120 Hz.

Hörlurar

OnePlus Nord CE 2 5G

OnePlus Nord CE 2 har precis som sin föregångare kvar hörlursutgången på 3,5mm. Personligen har jag åtskilliga trådade hörlurar som sedan intåget True Wireless  hörlurar bara blivit liggandes. Även om jag hyllar rörelsefriheten med trådlösa hörlurar så får vi åter igen bevis på att det här är en telefon som riktar sig till de som antingen vill använda sina gamla trådade hörlurar, inte vill eller kan lägga pengar på trådlösa hörlurar, eller slarvar bort sina hörlurar för jämnan. Givetvis går telefonen att använda med trådlösa hörlurar men vem vill det när det senaste modet är att använda trådade hörlurar igen.

Kamera

OnePlus Nord CE 2 5G

Med en huvudkamera på 64MP, en ultravid lins på 8MP och en 2 MP makrolins på baksidan av telefonen så har vi så vi klarar oss bra. OnePlus har lagt krutet på mjukvara som ska kombinera kamerorna och framförallt allt deras nya Improved Backlit Video Shooting som efterbearbetar det som filmas i mörka miljöer. Men även något som OnePlus kallar Bokeh Flare Filter där kantdetekteringen i den digitalt framtagna Bokeh effekten ska ha förbättrats. På framsidan hittar vi en 16MP selfiekamera.

Pris & tillgänglighet

OnePlus Nord CE 2 kommer gå loss för 3990 kronor. Med i detta får vi två års operativssystemsuppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar.

Telefonen går att förboka från 3/3 med säljstart 3/10 på Amazon, Elgiganten, NetOnNet, Dustin, Mediamarkt, INET och OnePlus.com

Vill du vinna telefonen så går du in på teknikveckans YouTubekanal och prenumerera på kanalen och fyller i formuläret som är länkat i beskrivningen.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!