El-fordon

Eldrivna Kia EV9 är en suv med extra allt

Ladda medans du slappar i ”Relaxation-stolar”

Kia har presenterat deras stora och rymliga eldrivna suv med fyrhjulsdrift. Den kombinerar de bästa funktionerna från E-GMP-plattformen med nya funktioner.

EV9 har en räckvidd på över 500 kilometer, kan dra upp till 2 500 kg och kommer med fyrhjulsdrift. Den har två elmotorer med en effekt på 283 kW, ett vridmoment på 700 Nm och kan nå 0-100 km/h på 5,3 sekunder. Kia EV9 kommer också förberedd för tekniken V2G och V2H för när det väl blir tillgängligt här. Bilen är 5010 mm lång, 1980 mm bred och 1755 mm hög med en rymlig interiör för tre stolsrader med upp till sju sittplatser.

Exakta siffror för prislappen, batteristorleken eller lastutrymmet i bagaget har inte avslöjats ännu. Men den har en frunk (30-liters förvaringsutrymme i fronten), främre avslappningsstolar som kan lutas under laddning, och OTA trådlösa uppdateringar.

Fler utrustningsnivåer kommer presenteras längre fram och den kommer med nya Kia Connect Store där funktioner kan köpas loss som exempelvis fjärrstyrd parkeringsassistans. EV9 kommer med villkorligt nivå 3 självkörande system som är begränsad i Europa till en början. Men andra  avancerade förarstödfunktioner som filhållning, adaptiv farthållare, själv parkering och kollisionsvarnare blir tillgängligt här. I Sverige släpps Kia EV9 endast i AWD-versionen med försäljningsstart i sommar och planerad leverans till fjärde kvartalet.

Via: Allt om elbil

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!