Apple

En AI-baserad Siri ryktas visas upp på WWDC i sommar

Ska Siri äntligen bli användbar?

Siri har aldrig riktigt varit den där smarta assistenten som vi alla hoppats på men frågan är om 2024 är året detta faktiskt ändras?

Alla stora företag så som Google och Microsoft jobbar stenhårt på sina generativa AI-modeller och Apple vill inte hamna skuggan och enligt rykten kommer Apple visa upp sin utmanare på WWDC i juni. Den kommer vara byggd på generativ AI och då öppnas portarna rätt rejält för den idag, rätt enkelspåriga Siri. Det ryktas att den nya versionen av Siri kommer fungera mellan dina Apple-enheter så om du har en konversation med Siri på din dator kan du direkt bara fortsätta på din telefon eller iPad.

Det ryktas även att den nya versionen av Siri kommer gå att koppla ihop med externa tjänster via ett API som Apple jobbar på men exakt hur det kommer fungera återstår att se. Om ryktet stämmer så kommer vi få veta allt om nya Siri på WWDC i juni. Frågan är bara hur smart de lyckas göra Siri då de värnar om integriteten på ett helt annat sätt än sina konkurrenter vilket både har sina för- och nackdelar när det kommer till att bygga upp en generativ AI-modell.

Via MacRumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!